VIDEO Bogdan Sîrbu, pregătit să preia mandatul de viceprimar al Bârladului: “Eu nu pierd. Eu ori câştig, ori învăţ”

0
0

La două săptămâni după alegerile locale 2016 şi cu numai câteva zile înainte de investirea noilor aleşi locali, Bogdan Sârbu, candidatul independent ales cu votul a 999 de bârlădeni, a făcut o serie de declaraţii surprinzătoare

Curtat de liderii PSD şi PNL locali, cu propuneri de a prelua fotoliul de viceprimar de la ambele partide, Bogdan Sârbu a decis să răspundă ofertelor dar şi să rămână independent.

Duminică, 19 iunie, a organizat o conferinţă de presă pe un teren neutru (la restaurantul Alona) prin care şi-a făcut publică intenţia de a candida pentru funcţia de viceprimar.

Oferta PSD a fost făcută publică imediat după alegeri, când deputatul Adrian Solomon a spus în conferinţă de presă că au decis să-i acorde sprijinul, indiferent dacă Sârbu decide să intre sub aripa social-democraţilor sau să rămână independent. Mişcarea lui Solomon a reuşit să distragă atenţia de la rezultatele slabe pe care le-a obţinut partidul la alegerile locale.

Liderii PNL au făcut cărţile din umbră. În ciuda rezultatului istoric pe care l-au obţinut, reuşind să îl ridice pe avocatul Dumitru Boroş în topul preferinţelor alegătorilor dar şi să obţină 10 mandate în consiliul local, nu au ieşit în faţa opiniei publice cu nicio declaraţie. În spatele uşilor închise au purtat negocieri cu Bogdan Sârbu, lucru care l-a determinat pe acesta din urmă să ia o decizie.

„În ultimele două săptămâni am primit propuneri atât de la lideii PSD, cât şi de la PNL. Am lăsat lucrurile să se răcească, am cumpănit, am discutat cu cât de mulţi oameni am putut şi am ajuns la concluzia că postul de viceprimar nu este nici al PSD-ului şi nici al PNL-ului. Este al bârlădenilor. În momentul de faţă consider că eu reprezint o bună parte din bârlădeni şi mă înscriu în această cursă pentru obţinerea postului de viceprimar. Am avut discuţii cu ambele formaţiuni, s-a desprins ideea din ambele părţi că sunt pregătiţi să susţină un viceprimar independent. Eu nu pierd, eu ori câştig, ori învăţ”, a spus Sârbu.

El a mai precizat că este decis să suţină proiectele partidelor politice care sunt în favoarea bârlădenilor, indiferent de culoarea politică. În plus, a afirmat că nu l-ar suprinde să piardă în faţa unei alianţe PNL – PSD, motiv în plus pentru el de a candida pentru funcţia de viceprimar.

Noii aleşi vor fi învestiţi în această săptămână, miercuri 22 iunie, urmând să fie ales viceprimarul oraşului din rândul celor 21 de consilieri locali.

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri