Vaslui: Protest spontan al asistenţilor maternali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asistenţii maternali au protestat împreună cu copiii pe care îi au în grijă
Asistenţii maternali au protestat împreună cu copiii pe care îi au în grijă

Peste 50 de asistenţi maternali au protestat în această după-amiază în faţa Prefecturii Vaslui după ce nu şi-au mai primit indemnizaţiile de hrană şi banii de cazarmament ai copiilor pe care îi au în grijă.

Înarmate cu pancarte şi fluiere, asistentele maternale au cerut reprezentanţilor Guvernului în teritoriu să le ajute să îşi primească banii pe alocaţia de hrană pe care nu i-au mai primit din luna iunie a acestui an. Mai mult, ele se plâng că banii pentru îmbrăcăminte nu i-au primit deloc în acest an şi ameninţă că vor renunţa la copiii pe care i-au luat în grijă.

Liliana Bulboacă protestează alături de fetiţa ei adoptivă

Timp de două ore, asistenţii maternali, însoţiţi şi de copii pe care îi au în grijă, au scandat lozinci precum : "Daţi banii copiilor", "Hoţii" sau "Ruşine să vă fie".

"Să trăiască ei cu 400 de lei pe lună, că noi nu mai putem. Am întocmit un memoriu prin care dorim să îi aducem în atenţie domnului prefect nemulţumirile noastre. Oare cei de la Guvern nu se gândesc că vin şi la noi sărbătorile şi că nu avem ce pune pe masă acestor copii? Micuţii nu ştiu că nu mai avem bani de mâncare sau de hăinuţe", ne-a declarat Teodora Roiu, reprezentanta asistenţilor maternali din judeţul Vaslui.

Asistenţii maternali au organizat un protest spontan

Prefectul Csaba Levente Szekely a promis că va trimite nemulţumirile lor către Guvern şi că înceacră să obţină măcar o parte din banii pe care statul îi datorează asistenţilor maternali.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite