Un tânăr din judeţul Vaslui, la un pas de moarte, după ce a intrat cu ATV-ul  într-un BMV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tanărul nu purta cască, în momentul accidentului şi nici nu deţinea permis de conducere
Tanărul nu purta cască, în momentul accidentului şi nici nu deţinea permis de conducere

Un tânăr, de 18 ani, din comuna Costeşti, judeţul Vaslui, a fost transportat în stare gravă la spital, după ce a fost implicat într-un accident de circulaţie pe un drum comunal.

Luni seara, în jurul orelor 22, Florin Guzumaş (18 ani), din comuna Costeşti conducea un ATV din direcţia Costeşti către Chiţcani, iar la un moment, pe fondul vitezei excesive a intrat frontal într-un autoturism BMV condus din sens opus de Mihai Bostan (28 ani), domiciliat în localitatea Chiţcani. Acesta a declarat poliţiştilor că nu l-a observat pe tânărul de 18 ani, ATV apărându-i pur şi simplu în faţă. În urma impactului, conducătorul ATV-ului a fost grav rănit, fiind transportată în comă de gradul patru la clinică din Iaşi, prognosticul medicilor fiind unul rezervat.  Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că Florin Guzumaş nu posedă permis de conducere, ATV nu era înmatriculat, iar în momentul producerii accidentului acesta nu purta cască de protecţie. De asemenea, conducştorul auto era băut în momentul producerii accidentului, în urma testării cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celor doi conducători auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat, respectiv conducerea unui vehiculul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

„Poliţia Rutieră reînnoieşte apelul de a se respecta cu stricteţe prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice, de acest mod depinzând protejarea vieţii, sănătăţii şi integrităţii corporale a participanţilor la trafic. Conducătorii auto trebuie să circule cu prudenţă sporită şi să ţină seama de valorile traficului şi de condiţiile climaterice. Căldura puternică prognozată şi pentru ziua de azi impune atenţie specială pentru cei aflaţi la volan, motiv pentru care recomandăm păstrarea cu stricteţe a distanţei în mers, viteză redusă şi odihnă înainte de a porni într-o deplasare mai lungă”, a recomandat subcomisarul Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Mai puteţi citi:

Un tânăr din Huşi, care posta pe Facebook  fotografii cu indicatorul de viteză înregistrând peste 200 km/oră, a murit într-un accident

Accident cu două TIR-uri pe DE581, la 20 de kilometri de Bârlad

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite