Un bărbat ieşit recent din închisoare a incendiat locuinţa fostei partenere, deşi avea interdicţia de a se apropia de aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ARESTAT

Un bărbat de 62 de ani, din localitatea vasluiană Dragomireşti a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a incendiat locuinţa fostei sale partenere. Autorul ieşise recent din închisoare unde a ispăşit o pedeapsă pentru agresiunile crunte aplicate femeii.

Judecătoria Vaslui a decis miercuri seara arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Romel Brădăţeanu, sub acuzaţia de distrugere prin incendiere şi încălcarea hotărârilor judecătoreşti.

Bărbatul de 62 de ani, recidivist, a fost eliberat condiţionat în această vară de aceeaşi instanţă, judecătorii apreciind că s-a reabilitat şi poate fi redat societăţii deşi mai avea de executat aproape 600 de zile din pedepsă. Brădăţeanu fusese condamnat definitiv în 2017 pentru loviri şi alte violenţe, distrugere şi încălcarea hotărârilor judecătoreşti, victima fiind partenera cu care avea o relaţie de 17 ani. 

Prin hotărârea de condamnare din 2017, bărbatului i s-a interzis ca timp de doi ani după executarea pedepsei să nu se apropie la o distanţă mai mică de fosta lui parteneră şi locuinţa acesteia. A ignorat, însă, interdicţiile instanţei, iar pe 16 octombrie, seara, a pătruns în curtea femeii a stropit cu benzină o anexă a locuinţei, lipită de aceasta, şi toaleta din curte, după care le-a dat foc cu un chibrit.

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti în aceeaşi noapte, ulterior fiind prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. 

Bătută cu ordinul de protecţie în buzunar

După ce ani la rând a fost bătută şi abuzată de partenerul de viaţă o femeia din Dragomireşti a decis în 2016 să se despartă de bărbatul cu care trăia în concubinaj de 17 ani, sperând că astfel va scăpa de calvar. Nevoit să părăsească locuinţa femeii, fiind proprietatea acesteia, bărbatul a devenit şi mai agresiv. A intrat de mai multe ori în gospodăria fostei concubine, lovind-o atât pe ea, cât şi pe fiul acesteia, care suferă de un handicap locomotor în urma unui accident de muncă şi distrugând bunuri din gospodărie.

Terorizată, femeia s-a adresat în repetate rânduri poliţiştilor din comună, care l-au amendat pe agresor pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. În urma unei plângeri penale, poliţiştii au deschis dosar penal pe numele agresorului, Romel Brădăţeanu, şi au îndrumat victima să se adreseze judecătorilor pentru a obţine ordin de protecţie.

Judecătoria Vaslui a admis solicitarea şi a emis un ordin de protecţie împotriva lui Romel Brădăţeanu. Judecătorii i-au interzis acestuia să se mai apropie de fosta parteneră şi fiul acesteia, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 200 de metri faţă de aceştia şi interzicându-i-se, totodată, să ia legătura cu ei, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau intermediari.

În ciuda obligaţiilor, bărbatul de 60 de ani a continuat actele de violenţă, încălcând în mod repetat ordinul de protecţie şi culminând o bătaie cumplită aplicată fostei partenere. Femeia a ajuns la spital desfigurată, având nevoie de 17-18 zile de îngrijiri medicale. Abia după a treia încălcare a ordinului de protecţie, agresorul a fost arestat în septembrie 2016. Condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare, Brădăţeanu a fost eliberat condiţionat în această vară.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite