Sergiu Marian, fostul subprefect de Vaslui, somat să se prezinte la proces

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, la Tribunalul Vaslui, a avut loc un nou termen în care fostul subprefect Sergiu Marian, Mihai Hudum, inginer în cadrul Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Vaslui şi membru al Comisiei Judeţene de Fond Funciar și Daniel Prunilă, fostul director de la Cadastru, sunt acuzați luare de mită, instigare la fals intelectual, abuz în serviciu contra intereselor publice şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Dacă până acum, Sergiu Marian a reușit să obțină două amânări, la termenul de ieri magistrații vasluieni l-au somat pe acesta cu mandat de aducere în sala de judecată și cu asistența unui avocat din oficiu, în cazul în care fostul subprefect nu-și va angaja apărător. Aceeași măsură a fost luată și în cazul lui Mihai Hudum, absent și el la primele două termene.

Dacă la primul termen, cel din 26 iunie, Sergiu Marian a invocat lipsa unui apărător, la cel de-al doilea termen, din 28 septembrie, avocatul angajat de acesta a lipsit, motivându-și absența printr-un proces la Inalta Curte de Casație și Justiție, magistrații vasluieni au decis ieri citarea cu mandate de aducere în cazul celor doi.

Singurul prezent în sala de judecată a fost Daniel Prunilă, judecătorii stabilind ca următorul termen în care vor fi judecați cei trei inculpați să fie pe 23 noiembrie, atunci când vor începe audierile.

Atât Sergiu Marian, cât și ceilalți doi complici ai săi, sunt acuzați de procurori de  scoaterea din patrimoniul statului a 21 de hectare, producând o pagubă de 228.000 de lei.

Citește aici rechizitoriul procurorilor DNA

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite