S-a confirmat: bebeluşul de o lună din Rebricea a murit din cauza nitriţilor din apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analizele efectuate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publicp (DSP) Vaslui au confirmat că decesul bebeluşului de o lună şi trei săptămâni, din localitatea vasluiană Tufeştii de Sus, a survenit din cauza unei concentraţii de 7 ori mai mare decât cea normală a apei din fântâna folosită de mama sa.

Potrivit specialiştilor de la laboratorul DSP, la toate cele trei probe prelevate la fântânile din zona casei unde locuia mama fetiţei, au fost înregistarte depăşiri ale concentraţiei de nitriţi peste limita admisă consumului uman.

La fântâna folosită de femeie pentru a prepara bebeluşului laptele praf, concentraţia de nitriţi a fost de 7 ori mai mare decât cea normală. (Citeşte aici despre cazul acestui bebeluş)

În cursul zilei de astăzi vor fi aflate şi rezultatele bacteorologice ale probelor de apă din această localitate şi, în funcţie de ele, s-ar putea chiar interzice consumul de apă din fântâni.

„Categoric, consumul de apă din aceste surse nu este indicat sugarilor si femeilor gravide! Vom cere Primăriei şi medicului din comună să sesizeze populaţia asupra acestui lucru. Ceea ce vreau însă să spun vizează femeile care vor să facă un copil. În condiţiile în care te-ai gândit să dai viaţă unui copil şi locuiesti în mediul rural, pentru că aici sunt probleme, nu trebuie să aştepţi să se întâmple întâi o tragedie şi apoi să te gândeşti că mai bine duceai nişte probe la analiză", a spus luminiţa Costache, medic epidemiolog în cadrul DSP Vaslui.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite