PSD Bârlad somat să scoată afişele electorale din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) Bârlad a admis plângerea formulată de Organizaţia locală a Partidului Democrat Liberal care a sesizat, în cursul săptămânii trecute, că pe panourile publicitare din oraş au apărut afişe electorale, deşi campania electorală nu a început.

Organizaţia Municipală Bârlad a Partidului Democrat Liberal (PDL) a solicitat ca Biroul Electoral Judeţean (BEJ) să ia măsuri împotriva partidelor care formează Uniunea Social Liberală (USL) acuzându-le pe acestea din urmă că au declanşat campania electorală înainte de termenul prevăzut de lege.

Pe 18 panouri publicitare, bârlădenii au putut citi pe nişte afişe că „Pe 10 iunie votează! Votul tău cpntează!", mesaj care apare sub sigla USL-ului.

Senatorul Vasile Pintilie a reclamat USL-ul la Biroul Electoral Judeţean Vaslui

„Plângerea formulată de PDL la Biroul Electoral Județean Vaslui a fost direcționată spre soluționare către BEC Bârlad. În urma analizei sesizării, plângerea a fost admisă și s-a luat hotărârea ca simbolurile electorale din conținutul afișelor să fie înlăturate", a declarat președintele BEC Bârlad, Mircea Brojban.

De cealaltă parte, social democraţii bârlădeni vor să conteste decizia BEC.

„Vom depune o contestație la hotărârea BEC Bârlad și nu vom modifica nimic la acele afișe până când nu vor fi parcurse toate căile legale de atac. De fapt, în acele afișe noi nu facem referire la alegerile locale din 10 iunie, ci pur și simplu îndemnăm să iasă lumea la vot pentru referendumul pe care l-au anunțat cei de la PDL referitor la exploatarea gazelor de șist", a precizat deputatul Adrian Solomon, președintele PSD Bârlad.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite