Foto Povestea emoționantă a lui Lăbuș, câinele rămas fără stăpân: un simbol al loialității și iubirii necondiționate

0
Publicat:

Lăbuș, un cățel maidanez în vârstă de aproximativ doi ani, a devenit un simbol al loialității necondiționate și al iubirii sincere, depășind granițele dintre viață și moarte.

foto labus
Lăbuș, un simbol al loialității și iubirii necondiționate FOTO Facebook/ Bogdan Mistreanu

Povestea lui a început în Zăpodeni, o mică localitate din județul Vaslui, unde s-a mutat alături de stăpânul său, Cătălin, și partenera acestuia. Tânărul cuplu, deși nu avea resurse financiare considerabile, l-a tratat pe Lăbuș și pe celălalt câine al familiei, un ciobănesc, ca pe propriii copii. Însă, în urmă cu câteva luni, viața lor a luat o turnură tragică.

Cătălin, deși avea doar 40 și ceva de ani, a suferit un accident vascular cerebral (AVC) fatal, lăsându-l pe Lăbuș fără stăpân. Din acel moment, câinele a început să-și petreacă zilele fie la cimitir, lângă mormântul stăpânului său, fie în curtea casei unde a locuit Cătălin, dormind pe papucii acestuia.

Loialitatea neclintită a lui Lăbuș față de stăpânul său decedat a impresionat întreaga comunitate din Zăpodeni și a ajuns să fie cunoscută de mii de oameni după ce un vecin, Bogdan Mistreanu, a relatat povestea câinelui pe Facebook.

„În ziua înmormântării, Lăbuș a stat numai lângă sicriu și a mers până la cimitir. De atunci, de fiecare dată când cineva l-a luat la ei, Lăbuș a sărit gardul și s-a întors la casa lui Cătălin sau la cimitir”, povestește Bogdan.

Deși slăbit și nemâncat de zile întregi, cățelul continuă să rămână fidel locurilor care îi amintesc de stăpânul său.

Oamenii din sat au încercat să-i ofere adăpost, dar Lăbuș nu poate fi ținut departe de locul unde și-a petrecut cele mai fericite clipe alături de Cătălin.

Bogdan Mistreanu, impresionat de loialitatea câinelui, a lansat un apel emoționant pe rețelele sociale în speranța că cineva îi va oferi un nou cămin lui Lăbuș.

„Eu nu sunt un credincios, dar cred că dacă există un Dumnezeu, a lăsat câinele să îl învețe pe om ce e dragostea necondiționată și caracterul”, a scris Bogdan. El și-a exprimat dorința ca Lăbuș să-și găsească un nou stăpân care să-l trateze cu aceeași iubire necondiționată pe care el o oferă.

Din păcate, Bogdan nu poate să-l adopte pe Lăbuș, deoarece are deja opt câini, majoritatea salvați de pe stradă sau din adăposturi. Cu toate acestea, speranța lui este ca povestea lui Lăbuș să atingă sufletele celor care caută un tovarăș de nădejde și care pot să îi ofere câinelui un nou cămin, nu ca pe un simplu animal de lanț, ci ca pe un membru al familiei.

Povestea lui Lăbuș rămâne o mărturie emoționantă despre legătura profundă dintre om și câine, o legătură care, uneori, transcende chiar și moartea.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite