Dispozitiv de ultimă generaţie în medicina veterinară. Ce face în plus față de echipamentele tradiționale

0
Publicat:

Medicina veterinară evoluează, iar animalele de companie pot beneficia de îngrijri medicale moderne. O astfel de monitorizare vine cu un cost dublu pentru proprietarii de animale, comparativ cu cea clasică.

Sursa foto: Shutterstock
Sursa foto: Shutterstock

Tehnologie de vârf la Spitalul de Urgență pentru Animale din Iași. Aparatul modern de anestezie, care a fost introdus în practică de către medicii din unitatea medicală, se dovedește a fi o soluție inovatoare pentru monitorizarea în timp real a funcțiilor vitale în timpul intervențiilor chirurgicale. Procedura devine astfel mai sigură pentru animal şi mai simplă, pentru medic.

Avem posibilitatea să evaluăm mult mai mulţi parametri decât cu monitoarele cu nivel basic. Putem interveni în timp util să corectăm tot ceea ce este necesar”, explică asis. univ. dr. Cătălina Turcu, anestezist.

Aparatul de 70 de mii de euro are inclusiv un ventilator mecanic, pe care medicii îl folosesc în cazul în care animalul nu mai poate să respire. Şi studenţii aflaţi în practică la spital au acces la dispozitiv.

În general, eram mai mulţi oameni în sala de operaţie şi, pe rând, monitorizam funcţiile vitale, noi studenţii şi domnii doctori, lucram împreună”, subliniază Mihnea, student în anul V la Medicină Veterinară, în cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. 

Anestezia inhalatorie a devenit o normalitate şi pentru medicina veterinară şi da, se cere tot mai mult, nu se mai fac doar anesteziile acelea clasice, injectabile”, adaugă medicul anestezist.

Cu toate avantajele pe care le aduce, noul sistem de anestezie implementat la Spitalul de Urgență pentru Animale din Iași vine însă cu un cost considerabil pentru proprietarii de animale. Potrivit datelor furnizate, tariful pentru această formă avansată de anestezie este dublu în comparație cu anestezia clasică.

Chiar dacă investiția financiară poate părea semnificativă, proprietarii de animale din România par să fie dispuși să plătească prețul pentru servicii medicale veterinare de înaltă calitate. Conform statisticilor recente, România se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește numărul de proprietari de animale de companie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite