Permis fals pentru un şofer analfabet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de etnie romă din Murgeni a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lăngă Judecătoria Vaslui, fiind acuzat că a încercat să obţină de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Vaslui un permis de conducere autentic, prezentând pentru preschimbare un altul falsificat.

Marin Marin Benone (30 ani) s-a prezentat la sediul SPCRPCIV Vaslui prezentând un permis de conducere emis în anul 2010 de autorităţile croate de la Belgrad. Pe lângă acesta, tânărul a prezentat şi o procură notarială prin care declara, pe propria răspundere, că permisul de conducere prezentat pentru preschimbare este unul autentic, obţinut în condiţii legale. Reprezentanţii SPCRPCIV au solicitat relaţii autorităţilor croate, iar după patru luni de corespondenţă au primit confirmarea că permisul de conducere prezentat de Marin Marin Benone pentru preschimbare nu figurează în evidenţele lor.
Odată primită confirmarea că documentul este fals, reprezentanţii SPCRPCIV Vaslui au sesizat procurorii care au declanşat o anchetă în acest caz. Marin Marin Benone a recunoscut că a încercat să înşele funcţionarii de la Permise, fără să fi urmat vreodată o şcoală de şoferi. De altfel, nici nu avea cum, tânărul fiind analfabet. În 2011, pe când avea 27 ani, acesta s-a înscris în clasa întâi, în cadrul unui program de alfabetizare a tinerilor care au abandonat şcoala.

Citeşte şi:

 Record de permise auto eliberate la Vaslui! Sute de oameni se înghesuie, în fiecare zi, pentru a-şi schimba carnetele de conducere

Scandal şi nervi întinşi la maxim la Permise! Prefectura a decis să prelungească programul, pentru a calma spiritele

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite