Perle la Română, Evaluarea Naţională: „Am fost într-o staţiune cool cu gipanul tatălui meu, unde am băut băuturi cum nu găseşti în ţara asta prăpădită”

0
0
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Profesorii care au corectat lucrările elevilor ce au susţinut proba de Limba Română la Evaluarea Naţională au avut parte, din nou, de exprimări hazlii şi răspunsuri date „după ureche”.

”Adevărul” vă prezintă astăzi primele ”perle” descoperite de profesorii de limba română, după primele zile de corectare. 

Deşi subiectele au fost considerate mai uşoare decât la simulare, unii dintre candidaţi nu doar că au dat răspunsuri greşite, ci s-au şi exprimat într-un stil propriu, stârnind hohote de râs, dar totodată şi îngrijorarea faţă de nivelul slab de pregătire al unor elevi. 

”Genul liric este o poezie cu versuri şi cu personaje multe care ştie să ungă şi să sensibilizeze sufletul oricărui visător.”

”Sunt prezente personajele, o primă trăsătură salcâmul şi florile albastre.”

”Naratorul este implicat, povestind o poezie, e una specială, care are versuri.”

”Propoziţii cu o insulă învecinată cu insula Mafate sunt: Am fost într-o insulă. Nu este precizat omul în articolul poetei Andreea, este unul ca în basme ”illo tempore”, nu are nici titlu deoarece este ziar.”

”Exemplu de completivă directă: Unde voi face liceul frate? sau Unde am fost îndrăgostită?”

Evaluare Naţională 2016. Zona turistică: casa unei prietene care face bairamuri

”Am fost într-o staţiune şmecheră, trendy şi cool, cu gipanul tatălui meu , acolo am întâlnit oameni ok care ştiau ce înseamnă viaţa. Am băut băuturi din alea scumpe, nu prea întâlneşti în ţara asta prăpădită”

”Sinonim pentru alerga este a zbura peste sus”

Căci are sinonim o conjuncţie subordonatoare

”Primul vers are multe consoane, al doilea vers are şi mai multe consoane.”

”Poetul este precum o femeie, se simte extaziat de un copac care are flori albe, deci este unul ca în basme, care ştie să fascineze lumea.”

”Naratorul spune că salcâmul este personajul principal şi protagonistul romanului Salcâmi.”

”Repetiţia obositoare ”voi” zice că noi lumea nu avem cum să fim ca el, cu imaginaţie.” 

Când am văzut că vine extraterestrul , am plecat peste munţi şi mări, precum Făt-Frumos.

Zona turistică este casa unei prietene care face bairamuri în fiecare săptămână, îşi aduce prieteni de prin ţară, pe care îi cunoaşte de pe calculator.

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite