Pedeapsă minimă pentru poliţistul din Huşi care a zdrobit un copil pe un trotuar, în timp ce gonea cu 130 km/oră şi l-a abandonat în agonie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina poliţistului s-a oprit în gardul unui localnic
Maşina poliţistului s-a oprit în gardul unui localnic

Poliţistul de frontieră Andrei Andrunache (28 ani) care în luna februarie a acestui an a accidentat grav un copil, care se deplasa pe trotuar, şi a fugit de la locul faptei a fost condamnat marţi de Judecătoria Huşi.

Judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, poliţistul huşean a fost găsit vinovat pentru ambele fapte însă a primit pedeapsa sub minimum prevăzut de lege. 

Astfel, potrivit hotărârii pronunţate astăzi de Judecătoria Huşi, poliţistul Andrunache a fost condamnat la cinci luni de închisoare pentru vătămare corproală din culpă (faptă pedepsită  cu închisoarea de la şase luni la trei ani ) şi un an şi patru luni închisoare pentru părăsirea locului accidentului (infracţiune pedepsită de legea penală cu închisoarea de la 2 la 7 ani).

 În urma contopirii pedepsei, judecătorii au aplicat poliţistului inculpat pedeapsa cea mai mare, la care au adăugat un spor de o lună, astfel acesta urmează a executa un an şi cinci închisoare în regim de detenţie. Sentinţa pronunţată de Judecătoria Huşi nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Accidentul provocat de Andrei Andrunache, în urma căruia un copil a rămas cu sechele grave, a avut loc pe 22 februarie 2015. Tânărul de 28 ani  conduceacu 130 km/h un autoturism BMV  pe Calea Basarabiei, din Huşi. La un moment dat, a pierdut controlul volanului şi a spulberat un copil  de 13 ani care se deplasa pe trotuar, apoi a distrus două garduri şi anexa unei locuinţe.

S-a prezentat la Poliţie după 20 de ore de la accident

Imediat după producerea accidentului, poliţistul a fugit de la locul faptei. Martorii l-au văzut, dar dar au sărit să-l ajute pe copil, care a fost zdrobit de la mijloc în jos fiind transferat la Spitalul “Sf. Maria“ Iaşi cu elicopterul SMURD.Diagnosticat cu contuzii abdominale şi pulmonară, traumatism cranio-cerebral, cu fracturi multiple la nivelul membrelor inferioare bilateral, fracturi ce necesitat intervenţie chirurgicală cu osteosinteză (reasamblarea fragmentelor osoase). 

La 30 de minute după producerea accidentului, la faţa locului şi-a făcut apariţia soţia poliţistului de frontieră, Gina Andrunache (43 de ani), care a încercat să inducă în eroare autorităţile spunând că ea se afla la volan. Contrazisă de martori, femeia care este cadru didactic la Liceul “Dimitrie Cantemir” din Huşi  şi-a retras ulterior declaraţiile.Poliţistul de frontieră Alin Andrunache s-a predat Poliţiei abia  după 20 de ore de la accident.
Pentru salvarea copilului rănit a fost necesară o campanie de donare de sânge.
Martorii spun că poliţistul era beat în momentul producerii accidentului, după ieşirea din tura de noapte, acesta s-ar fi oprit la un bar din oraş.

În faţa anchetatorilor poliţistul a recunoscut că el se afla la volan în momentul producerii accidentului, însă a negat că ar fi consumat băuturi alcoolice  înainte. A invocat că a fugit de la locul faptei, de teama oamenilor care s-au adunat în zonă. Nu a putut justifica de ce s-a prezentat la Poliţie după aproape 20 de ore de la producerea accidentului şi nici de ce soţia sa a declarat iniţial că ea s-ar fi aflat la volan.  

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite