Până unde a mers un copil ca să își vadă părinții în Italia. Cum l-au găsit polițiștii de frontieră

0
Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au găsit un băiat, în vârstă de 14 ani, care rătăcea dezorientat după ce a traversat înot râul Prut, cu intenţia de a ajunge în Italia, la rude.

Băiatul de 14 ani le arată polițiștilor pe unde a traversat râul Prut FOTO ITPF Iași
Băiatul de 14 ani le arată polițiștilor pe unde a traversat râul Prut FOTO ITPF Iași

Pe 14 iunie, o patrulă mixtă, formată dintr-un polițist de frontieră român și un polițist de frontieră din Republica Moldova, care desfășura activități de supraveghere a frontierei pe teritoriul Republicii Moldova, a informat că a observat, pe direcţia localităţii frontieră Drânceni, o persoană care se îndreaptă de la malul râului Prut spre interior.

„În cel mai scurt timp, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși s-au deplasat la fața locului, pentru verificări. În apropierea localității, colegii noștri au găsit un tânăr dezorientat care nu avea documente de identitate asupra sa, iar în bagajul sumar pe care îl avea, erau haine ude și un telefon mobil”, a precizat comisarul de Poliție Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

În urma verificărilor efectuate și din declarațiile băiatului, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta are 14 ani, având dublă cetățenie, română și italiană, şi fusese lăsat în grija bunicilor, în Republica Moldova, întreaga lui familie fiind în Italia, la muncă. Acesta a declarat că a traversat înot râul Prut, din Republica Moldova, în România, cu intenţia de a ajunge la rude, în Italia.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz, minorul fiind preluat de lucrători din cadrul Direcției Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite