Odată cu venirea primăverii, varicela a invadat grădiniţele din judeţul Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a intrat în alertă din cauza numărului mare de copii care s-au îmbolnăvit de varicelă în ultima perioadă.

Potrivit ultimei statistici întocmite de DSP Vaslui, în acest moment există 5 focare de varicelă şi 118 cazuri înregistrate. Cele mai multe cazuri au fost depistate în municipiul Huşi, acolo unde s-au îmbolnăvit 68 de copii de la Grădiniţa numărul 7, 22 de copii de la grădiniţa numărul 12 şi 11 prichindei de la Grădiniţa numărul 2. La Vaslui au fost înregistrate 12 cazuri la Grupul Şcolar Industrial „Ştefan Procopiu“ şi alte 5 cazuri la Creşa numărul 5. 

DSP Vaslui a luat deja măsurile necesare şi a cerut conducerilor unităţilor de învăţământ să le pună în aplicare. „Pentru a preveni extidenrea acestor focare, s-a recomandat efectuarea triajului epidemiologic zilnic la intrarea în colectivitate, precum şi aerisirea corespunzătoare a sălilor de clasă“, a declarat Mihaela Topliceanu, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui. 

Cunoscută şi sub numele de „vărsat de vânt“, varicela este o boală contagioasă produsă de virusul varicelo-zosterian. Poarta de intrare a infecţiei este mucoasa nasofaringiană şi cea conjunctivală. Ca şi tratament, medicii recomandă repaus la pat timp de cel puţin 6 zile de la apariţia erupţiei. Se impune imunizarea copiilor, iar tegumentul cu erupţie trebuie să fie pudrat cu alcool mentolat sau talc mentolat. Baia generală este permisă numai după căderea crustelor. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite