Numărul vasluienilor izolaţi la domiciliu a crescut. Câte teste pentru coronavirus au fost efectuate de la declanşarea crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

În contextul evidemiei COVID-19, la nivelul judeţului a fost înfiinţat Centrul Judeţean pentru Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea eficientizării acţiunilor operative aflate în dinamică şi a celor de evidenţă permanentă. În judeţul Vaslui sunt 429 de persoane în izolare la domiciliu, iar de la declanşarea crizei s-au efectuat 49 de teste pentru coronavirus.

Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei ( C.J.C.C.I. ) Vaslui funcţionează în incinta Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui şi este condus de prefectul judeţului Vaslui, Mircea Gologan. Acesta a precizat că s-a asigurat că membrii C.J.C.C.I. sunt pregătiţi pentru gestionarea oricărei situaţii de urgenţă şi că există o comunicare promptă, eficientă cu cetăţenii judeţului. 

”Un post telefonic a fost comunicat persoanelor aflate în izolare sau carantină, în vederea realizării unei comunicări directe şi continue cu acestea. C.J.C.C.I. Vaslui are o principală misiune: eficientizarea acţiunilor întreprinse în scopul evidenţei permanente a situaţiei înregistrate, precum şi a asigurării operative a necesarului de hrană, apă şi produse de igienă personală pentru persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, dar şi pentru monitorizarea respectării de către acestea a măsurilor de izolare”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Vaslui.

Joi, 19 martie, la nivelul judeţului Vaslui se aflau 33 de persoane în spaţiile de carantină instituţionalizată, 429 de persoane în izolare la domiciliu (cu aproape 200 mai mult faţă de săptămâna precedentă), în timp ce alte 16 persoane au ieşit din izolare.

Potrivit oficialilor Prefecturii Vaslui, de la declanşarea crizei coronavirus, în judeţul Vaslui, au fost efectuate 49 de teste (37 de probe recoltate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi 12 probe recoltate în spital). Dintre acestea, în 27 de cazuri încă se aşteaptă rezultatele. Pentru celelalte 22 de teste, rezultatele au fost negative. Pe harta coronavirus a României, judeţul Vaslui figurează cu un singur caz de infectare. Este vorbă de o femeie întoarsă din Italia, care se afla în carantină în judeţul Arad, în momentul confirmării îmbolnăvirii.

”Referitor la starea de sănătate a persoanelor aflate în carantină la data curentă putem declara că acestea nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu coronavirus. Atragem atenţia din nou asupra acestei necesităţi de a respecta cu stricteţe măsurile instituite de autorităţi pentru prevenirea şi limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus ( COVID – 19 ), pentru aceasta fiind necesară cooperarea şi implicarea cetăţenilor. Facem precizarea că, nerespectarea condiţiilor de izolare intră sub incidenţa Articolului 352 din Codul Penal, conform căruia nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă penală. Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţii verificate prin surse oficiale, iar cei care nu se află în izolare sau carantină sunt rugaţi să folosească pentru urgenţe numărul unic 112”, au atenţionat oficialii Instituţiei Prefectului Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite