Locurile de vaccinare pentru lunile februarie şi martie s-au epuizat în toate centrele din judeţul Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centru vaccinare FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Centru vaccinare FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

În judeţul Vaslui nu se mai pot face programări pentru vaccinarea anti-COVID-19, toate locurile fiind ocupate în totalitate pentru următoarele două luni.

În judeţul Vaslui, funcţionează trei centre de vaccinare pentru personalul medical şi alte trei pentru ”categoriile esenţiale” incluse în etapa a doua. Până în prezent au fost imunizate  5.022 de persoane, incluse în etapa I şi a II-a. Solicitările de vaccinare au depăşit aşteptările autorităţilor, astfel că la nivelul judeţului nu mai există niciun loc disponibil. 

"Programările pentru vaccinare au fost epuizate pentru lunile februarie şi martie, în toate cele trei centre din judeţ. A existat o cerere foarte mare din acest punct de vedere în rândul populaţiei din Vaslui, centrele de vaccinare funcţionând la capacitate maximă. În afară de cele trei centre deschise pentru populaţie, funcţionează în continuare centrele amenajate în spitalele din Vaslui, Bârlad, Huşi şi Murgeni, în care se face cea de-a doua doză de vaccin pentru personalul medical. Până la această dată, nu au fost raportate cazuri de persoane care să fi avut reacţii deosebite la vaccin", a declarat, Mihaela Vlada, directorul executiv.

În perioada următoare, în municipiul Vaslui urmează să fie amenajat un centru în care vor fi imunizate persoanele angajate în unităţile şcolare: cadre didactice, cadre didactice auxiliare şi personal nedidactic. 

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, dintre cele 4.319 cadre didactice care predau în unităţile de învământ vasluiene, 2.175 si-au exprimat acordul în privinţa vaccinării. Dintre acestea au reuşit să se programeze 1.845 de cadre didactice. 

În rândul personalului didactic auxiliar şi nedidactic, din cele 1.777 persoane, 990 şi-au exprimat acordul pentru imunizare, 758 fiind programaţi. 

Conform ultimelor informaţiilor comunicate de Direcţia de Sănătate Publică, până în prezent în judeţul Vaslui s-au înregistrat 11.791 de cazuri COVID-19,dintre care 10.896 au fost declarate vindecate. Numărul deceselor în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 315.

În prezent, 163 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt internate în spital  (nouă provenind din alte judeţe), 18 dintre acestea fiind în ATI.  Alte 417 persoane pozitive se află în izolare la domiciliu.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Gheorghiţă: Avem deficit de doze. Din 28 ianuarie, se amână vaccinarea cu 10 zile pentru persoanele programate care deservesc activităţi esenţiale

Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile. Ce restricţii rămân în vigoare

 

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite