Liderii PSD acuză Pro TV de denigrarea Vasluiului. Ca argument, îl prezintă pe Gheorghe Gheorghiu-Dej drept o personalitate reprezentativă a judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia municipala PSD Bârlad, condusă de deputatul Adrian Solomon, a reacţionat în urma emisiunii „România, te iubesc!“, în cadrul căreia s-a prezentat sărăcia din judeţul Vaslui, acuzând postul Pro TV de denigrare.

GALERIE FOTO

Într-o postare intitulată „Stop denigrării judeţului Vaslui“, PSD Bârlad acuză jurnaliştii de la „România, te iubesc!“ că au denaturat adevărul în emisiunea prezentată duminică, 14 aprilie, şi că judeţul Vaslui nu este un pol al sărăciei. Mai mult, PSD Bârlad invocă „interese înguste“ pe care le-ar urmări jurnaliştii.

Liderii PSD Vaslui n-au făcut însă nicio referire la exemplele de succes prezentate în cadrul aceleaşi emisiuni, una dintre „comunele model“ la nivel naţional prezentate în cadrul emisiunii fiind condusă chiar de către un primar PSD.

Reprezentanţii PSD prezintă o serie de date statistici şi explicaţii de natură să combată ancheta Pro TV. Una dintre ele frizează ridicolul. În opinia organizaţiei PSD condusă de Solomon, preşedintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor, judeţul Vaslui nu poate fi considerat un pol al sărăciei deoarece nu se află pe ultimele locuri la rata şomajului. Într-adevăr, Vasluiul s-a aflat mereu pe primele locuri ale clasamentului invocat, cu o rată a şomajului care depăşeşte constant 10% în ultimii 20 de ani.

„700 de persoane şi-au găsit de muncă“

„Judeţul Vaslui nu este polul sărăciei din România! Suntem pe locul 33 din 42 în ceea ce priveşte contribuţia în PIB (sursa Institutul Naţional de Statistică). De asemenea, Vasluiul nu se află pe ultimul loc în ceea ce priveşte rata somajului. La sfârşitul lunii februarie 2019, în evidenţele AJOFM Vaslui, rata somajului înregistra 8,42%. Ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, de la începutul anului, peste 700 de persoane şi-au găsit un loc de muncă“, se mai arată în postarea celor de la PSD.
 

Pentru a fi cât mai convingători, reprezentanţii PSD au prezentat şi valoarea investiţiilor realizate, contractate ori aflate în curs de derulare în judeţul Vaslui din decembrie 2016 până în prezent. Valoarea totală a proiectelor de investiţii pentru intervalul menţionat depăşeşte, potrivit acestora, 1,5 miliarde de lei.

În privinţa satelor din judeţul Vaslui care n-au drumuri asfaltate, cei de la PSD au invocat că în manualele de bună guvernare nu este consemnată ca prioritate cheltuirea de sute de miliarde pentru construcţia de drumuri în cazul localităţilor „cu zece case“.

Ana Pauker, la loc de cinste

În finalul comunicatului în care solicită „să se pună punct denigrării judeţului Vaslui“, oficialii PSD Bârlad prezintă o listă a personalităţilor reprezentative ale judeţului Vaslui. Alături de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Elena Cuza şi pictorul Nicolae Tonitza, pesediştii bârlădeni l-au trecut pe lista personalităţilor de cinste ale judeţului pe „Gheorghe Gheorghiu Dej - om politic”.


Includerea pe lista personalităţilor de onoare a liderului comunist Gheorghe Gheorghiu Dej vine după ce, la începutul lunii martie, un alt lider comunist - Ana Pauker, a fost trecut pe afişul unui simpozion dedicat femeilor celebre din România, organizat de Muzeul Judeţean Vaslui. Autorităţile din Vaslui au invocat atunci că a fost vorba de o greseală de editare, fotografia Anei Pauker fiind ulterior scoasă de pe afiş.

În ciuda gafei incovată atunci de autorităţile vasluiene, un tablou al Anei Pauker este afişat în cel mai mare parc din municipiul Vaslui. Fostul lider comunist este singura femeie dintre pesonalităţile locale prezentate într-o expoziţie afişată pe ferestrele Castelului de apă din Parcul Copou.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite