Jaf de proporţii la un abator din Vaslui. Şoferul a furat o sumă uriaşă, pe care a pierdut-o rapid la păcănele. Hoţul are un trecut infracţional spectaculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 38 de ani, din localitatea vasluiană Banca, a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a furat 60.000 de lei din casierea societăţii Vanbet, unde era angajat de puţină vreme ca şofer. Hoţul este acelaşi care la Revelionul 2017 a jefuit o familie de Români din Madrid, care şi-a făcut milă de el şi l-au găzduit pentru a nu rămâne pe străzi.

Cătălin Lihor (38 de ani), din localitatea vasluiană Banca, este cunoscut cu antecedente penale pentru furt, ultima condamnare fiind primită anul trecut, după ce a revenit din Spania. A scăpat însă de închisoare, fiind condamnat cu suspendare. Bărbatul, cunoscut ca fiind un împătimit al jocurilor de noroc, a reuşit să se angajeze ca şofer la societatea Vanbet, unul dintre cei mai mari producători de carne de pui şi ouă din Vaslui, care are sediul în comuna Banca. 

Nu şi-a uitat însă vechiurile obiceiuri, astfel că la sfârşitul săptămânii trecute a plănuit un nou jaf chiar la societatea care îi oferise locul de muncă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, în seara de 20 ianuarie a.c, bărbatul a pătruns prin efracţie în sediul societăţii Vanbet şi a sustras din caserie suma de 60.000 de lei.

Aproape toţi banii pe care i-a furat, Cătălin Lihor i-a pierdut într-o singură zi la jocurile de noroc. Poliţiştii au reuşit să mai recupereze 1.800 de lei, bani ce au fost restituiţi societăţii păgubite. 

Bărbatul a fost reţinut pe 23 ianuarie, a doua zi Judecătoria Bârlad dispunând arestarea preventivă a acestuia.

În vârstă de 38 de ani, Cătălin Lihor este cunoscut drept infractor cu state vechi în zona Bârladului, având mai multe furturi şi tâlhării la activ. Ultima lovitură a dat-o la sfârşitul lunii septembrie, într-o sală de jocuri din Bârlad. Atunci, bprbatul a indus în eroare pe femeia de la bar, rugând-o să meargă la un magazin alăturat pentru a-i cumpăra o ciocolată.

Tânăra a mers, lăsând barul nesecurizat. Rapid, Lihor a pătruns în spatele barului sustrăgând din sertar 9.000 de lei. A ascuns banii sub tricou şi a încercat să iasă din încăpere, moment în car a dat nas în nas cu gestionara de la bar. Fâstâcit, bărbatul a scăpat câteva bancnote în faţa uşii, iar gestionara, fără a bănui că banii erau furaţi chiar din sertarul ei, l-a ajutat să-i strângă. 

Abia în momentul în care a ajuns după tejghea a realizat că sertarul cu încasări a fost golit. Lihor nu a mai fost prins. Cercetările poliţiştilor a scos la iveală faptul că bărbatul a mers la autogară, de unde a luat un microbuz către Tecuci. În mijlocul de transport, bărbatul a constatat că mai avea 7.500 lei, restul banilor pierzându-i pe drum. De la Tecuci s-a îmbarcat spre Spania, unde a dat o altă lovitură. Între timp, în România, autorităţile judiciare au decis arestarea lui în lipsă, fiind dat în urmărire internaţională.

A jefuit o familie de români de Revelion

Ajuns la Madrid, Lihor şi-a găsit să muncească pe un şantier şi dormea pe unde apuca. O familie din Hunedoara, stabilită la Marid, şi-a făcut milă de bărbatul care dormea pe străzi şi l-au găzduit de Revelion, oferindu-i o masă caldă. Drept mulţumire, conaţionalul a furat mai multe bucuri din casa familiei şi economiile fetiţei şi s-a făcut nevăzut în timp ce gazdele dormeau.

Lavinia şi Sabin Cazacu au făcut publică povestea lor, după ce s-au adresat Poliţiei, pentru ca escrocul să nu facă şi alte victime. Culmea, hoţul care a petrecut alături de ei trecerea dintre ani a stat la fotografiat, astfel că nu a fost greu să fie identificat. 

După comiterea furtului, bărbatul a revenit în România. A fost reţinut de poliţişti la Vama Nadlac. Nu a stat mult în arest preventiv, judedcătorii din Bârlad hotărând cercetarea lui sub control judiciar pentru furtul de la sala de jocuri. Ulterior l-au condamnat cu suspendare.  

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite