IPJ Vaslui: Nouă bărbaţi, reţinuţi pentru 24 de ore în urma luptelor de stradă de la Murgeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oraşul Murgeni a fost declarat zonă specială de siguranţă publică, după ce zeci de persoane au fost implicate, pe 4 iunie, într-un conflict izbucnit în stradă.
Oraşul Murgeni a fost declarat zonă specială de siguranţă publică, după ce zeci de persoane au fost implicate, pe 4 iunie, într-un conflict izbucnit în stradă.

Nouă bărbaţi au fost reţinuţi, duminică seară, pentru 24 de ore, în urma percheziţiilor de la Murgeni. Dosarul a fost deschis după ce zeci de persoane au participat în seara de 4 iunie, la o bătaie cu bâte, săbii şi în cadrul căreia s-au tras focuri de armă. În urma incidentului, localitatea a fost declarată zonă specială de siguranţă publică.

IPJ Vaslui a anunţat, duminică seară, că faţă de 9 bărbaţi, cu vârste între 16 şi 48 de ani, domiciliaţi în Murgeni, a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Oficialii Poliţiei Române au anunţat, duminică, în cadrul unei declaraţii de presă, că la Murgeni a fost organizată o acţiune acţiuni cu efective mărite, la care au participat, alături de poliţişti, şi echipaje de jandarmi.

În cadrul acţiunii au fost percheziţionate 23 de locuinţe din localitate, în urma percheziţiilor fiind ridicate arme albe şi o armă de tip airsoft. De asemenea, 26 de persoane au fost duse la audieri în dosarul în care se fac cercetări pentru infracţiuni de tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe, distrugere şi uz de armă fără drept.

„Ancheta este în curs de desfăşurare în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate în aceste evenimente”, au declarat oficialii IGPR.

Dan Antonescu, consilier în cadrul IGPR, a explicat faptul că acest scandal a pornit în urma unui conflict conjugal care a degenerat.

„Acest conflict latent durează de vreo 15 ani, iar în ultimii cinci ani Poliţia judeţului Vaslui (...) a desfăşurat fie patrulări, fie discuţii cu cei potenţial generatori. În ultimii cinci nu au fost astfel de situaţii conflictuale sau de violenţă” a declarat Dan Antonescu. 

Oraşul Murgeni din judeţul Vaslui a fost declarat zonă specială de siguranţă publică, măsura fiind luată de poliţişti după ce zeci de persoane au fost implicate, săptămâna trecută, într-un conflict izbucnit în stradă.

El a explicat că, în seara de 4 iunie, poliţiştii au fost sesizaţi printr-un apel la 112 că în oraşul Murgeni are loc un conflict spontan între mai multe persoane. În localitate au ajuns mai multe echipaje de poliţie, luptători, jandarmi şi poliţişti locali, care au aplanat conflictul. În urma conflictului, patru persoane au ajuns la spital.

Directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale din Poliţia Română, Cristi Gheorghe, a declarat că de la începutul anului au fost destructurate peste o sută de grupări infracţionale, iar în ultima săptămână au fost efectuate peste 50 de acţiuni în cadrul cărora s-au făcut 200 de percheziţii domiciliare.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite