Incubator performant donat de Organizaţia „Salvaţi Copiii“ Spitalului Judeţean de Urgenţă din Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia „Salvaţi Copiii“ a donat, astăzi, Secţiei de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui un incubator performant, echipament medical achiziţionat în cadrul campaniei de strângere de fonduri „Bun venit pe lume“.

Campania, demarată în luna aprilie a anului trecut, a reuşit, într-un final, să achiziţioneze un astfel de incubator, a cărui valoare se ridică la suma de 10.044 euro. Un astfel de echipament era mai mult decât necesar, ţinând cont că rata mortalităţii infantile în judeţul Vaslui este de 10,4 la mie, una din cele mai mari cote înregistrate în ţara noastră. „Este o onoare pentru noi că am reuşit să facem această donaţie. A fost o muncă titanică a membrilor şi voluntarilor noştri care acum s-a transformat în realitate. Putem spunce că e şi un cadou de casă nouă făcut Spitalului Judeţean Vaslui care începe să arate din ce în ce mai bine“, a declarat Vasile Mariciuc, preşedintele filialei judeţene Vaslui a Organizaţiei „Salvaţi Copiiii“.

Anul trecut, în unitatea sanitară vasluiană s-au născut 1.520 de bebeluşi, din care 184 prematuri. Din cauza lipsei echipamentelor performante din Secţia de Neonatologie, 20 de bebeluşi din cei născuţi prematur au fost transferaţi la alte unităţi medicale de rang superior pentru a putea primi îngrijiri speciale. De asemenea, 41 de naşteri înregistrate la spitalul vasluian au fost în teren. „Mulţumim în numele tuturor beneficiarilor direcţi, adică mamele, copiii şi familiile acestora. Micuţii au acum o şansă în plus la viaţă, la o viaţă normalţăă. Orice ajutor contează şi este binevenit atunci când susţine şi completează eforturile întregii echipe medicale pentru a salva o viaţă. Mulţumim Organizaţiei <<Salvaţi Copiii>>“, a spus şi Lelia Croitoru, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. 

Astfel de incubatoare au mai fost donate de organizaţie şi altor 13 maternităţi sau secţii de nou-născuţi din ţară. 

Citeşte şi:

FOTO S-a dat în folosinţă prima jumătate modernizată a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite