FOTO  Ţigări de contrabandă descoperite la Albiţa cu ajutorul câinelui Micax

0
0

Poliţişti de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa împreună cu lucrători vamali au descoperit, cu ajutorul câinelui de detectare tutun Micax, 7.000 de ţigări ascunse şi nedeclarare, în bordul unui autoturism condus de un cetăţean din Republica Moldova.

Miercuri seara s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, conducând un autoturism marca Toyota, un tânăr de 31 ani, din Republica Moldova. Având informaţii că autoturismul este folosit pentru transportul ţigaretelor de contrabandă, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport.

La efectuarea controlului s-a folosit şi câinele de detectare tutun Micax, care a depistat prezenţa tutunului în autoturism. Astfel, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a descoperit ascunse, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bordul autoturismului 7.000 de ţigarete marca Merilyn.

"Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare totală de 1.575 lei, iar persoana a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.", a precizat comisarul Nelu Zaharia, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri