FOTO Cum moare subit un copil de 14 ani. Medicii l-au declarat sănătos, legiştii i-au descoperit diagnosticul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În locului lui Alex au rămas lumânări aprinse şi flori FOTO Sabina Ghiorghe
În locului lui Alex au rămas lumânări aprinse şi flori FOTO Sabina Ghiorghe

Alexandru Geagu (14 ani), elev în clasa a VIII-a la şcoala din Ibăneşti, judeţul Vaslui, a murit joi seara în curtea şcolii, imediat după orele de curs, sub ochii colegilor. Apropiaţii spun că băiatul fusese consultat de mai mulţi medici în ultimul an, dar nu îi fuseseră descoperite boli.

O comunitate întreagă din judeţul Vaslui este în doliu după ce Alexandru Geagu (14 ani), Alex cum îi spuneau colegii, a murit fulgerător în curtea şcolii. Băiatul a avut în ultimul an mai multe episoade de leşin şi părinţii l-au dus la medici. Analizele i-au ieşit bune. Copilul nu acuza stări de rău şi părinţii au crezut în medicii care l-au consultat.

Alex era un copil înalt pentru vârsta lui, bine făcut, şi nimeni nu ar fi crezut că suferă de o boală care să-i pună viaţa în pericol.

Joi, 13 noiembrie, a intrat la cursuri la ora 12.00. A fost activ la ore, a luat un 9 la Fizică. La 17.30, când a ieşit de la ore cu ghizdanul în spate, s-a prăbuşit cu faţa în jos chiar în curtea şcolii. A fost găsit de un copil care l-a întors cu faţa în sus şi când a văzut că nu are reacţii a alarmat profesorii. La 17.45 au sunat la 112 şi ambulanţa a sosit 25 de minute mai târziu. Încercările disperate de resuscitare nu au dat rezultat şi la ora 19.30 a fost declarat decesul.

“Era un copil blajin, blond, cu ochii albaştri. Foarte cuminte. Anul trecut a leşinat de mai multe ori la şcoală, i-am acordat primul ajutor, am anunţat părinţii şi l-au luat acasă. Medicul de familie i-a dat trimitere pentru investigaţii şi a fost internat în spital. Din ce mi-au spus părinţii, analizele au ieşit bune. Personalul de pe ambulanţă a făcut tot ce era omeneşte posibil. Resuscitarea mi s-a părut că a durat o eternitate”, a spus, pentru “Adevărul”, Antoaneta Grosu, directorul Şcolii gimnaziale Ivăneşti.

scoala ibanesti

Care a fost cauza decesului

Ancheta a fost preluată de poliţişti pentru a stabili dacă decesul a avut cauză violentă. Acesată suspiciune a fost eliminată de medicii legişti care i-au făcut ieri necropsia. A fost moarte patologică. Acum, medicii legişti înceară să afle dacă viaţa copilului ar fi putut fi salvată dacă era diagnosticat corect în urmă cu un an.

Cauza decesului în urma examenului necrpotic a fost “cardiopatie hipertrofică decompensată”. Altfel spus, inima copilului s-a dezvoltat anormal de mult, lucru care a dus la tulburări de ritm. Putea să cedeze în orice moment, s-a întâmplat ca inima să nu mai vrea să bată imediat după ore. În stadiul în care evoluase boala nimic nu mai putea să-l salveze.

Medicii legişti suspectează că Alex ar fi avut şi un sindrom metabolic ereditar, motiv pentru care au prelevat probe pentru analize de laborator şi le-au trimis la Institutul de Medicină Legală Iaşi în regim de urgenţă. Rezultatul va fi gata cel mai devreme în două luni.

“Alex, te iubim”

Colegii de clasă ai lui Alex sunt în stare de şoc, plângeau cu toţii ţinându-se în braţe. Zeci de lumânări au fost aprinse pe locul unde acesta a fost găsit inconştient. În clasa unde învăţa au scris pe tablă “Alex, te iubim! Un adevărat prieten. Dumnezeu să te ierte!”. În prima bancă, banca lui Alex, erau depuse flori şi candele.

Mama lui Alex a plecat la muncă în Italia în urmă cu două luni pentru a le oferi copiilor un trai mai bun. Mai are doi copii, o fetiţă în clasa a IV şi un băiat într-a VI-a. Copiii au rămas în grija bunicilor şi a tatălui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite