FOTO Bun venit în municipiul Vaslui! Cum arată intrarea în municipiul reşedinţă de judeţ
0
Cei care tranzitează judeţul Vaslui au parte de o primire mai puţin „aspectuoasă“, ţinînd cont că unele monumente postate la intrarea în judeţ au fost distruse de vechimea şi intemperiile vremii.
Spre exemplu, la intrarea în judeţul Vaslui dinspre Bacău, monumentul care este postat la limita dintre cele două judeţe şi care anunţă că ai intrat în „ţara lui Ştefan cel Mare“ arată ca vai de capul lui. Deşi ar fi trebuit să aibă o plăcuţă pe care să scrie „Bine aţi venit în judeţul Vaslui“, aceasta a dispărut, probabil din cauza vântului. Nici stema judeţului nu mai este, deşi locul în care era prinsă arată clar că aceasta a existat, cânva, pe acel monument.
Nici intrările în municipiul reşedinţă de judeţ nu sunt atât de atrăgătoare pentru străinii care tranzitează oraşul. Pe plăcuţa de la intrarea dinspre Negreşti putem afla că Vasluiul este înfrăţit cu oraşul italian Quarrata, ceea ce te duce cu gândul la o privelişte de nedescris. Din păcate, constrastul vizual este unul ruşinos, în primul rând din cauza gropilor care se găsesc în şosea.
Vasluiul s-a înfrăţit cu italieni din Quarrata în anul 1991, însă astfel de legături administrative au continuat şi după. Spre exemplu, în anul 2010, Vasluiul s-a mai înfrăţit cu oraşul spaniol San Fernando de Henares, iar în 2011 cu fraţii de peste Prut din Cahul.
Dacă intrarăile din municipiu lasă de dorit, nu acelaşi lucru se poate spune despre oraşul în sine, luând în calcul atât aspectul arhitectural, cât şi pe cel socio-economic. Încă de acum doi ani, Vasluiul a intrat într-un proces amplu de modernizare, iar în 2015 va arăta, cu adevărat, ca un oraş european.


