FOTO A patra zi de proteste la Pungeşti. Câteva sute de oameni au făcut lanţ uman, utilajele Chevron s-au retras

0
0
Sute de oameni s-au adunat şi în această dimineaţă pe drumul ce leagă Pungeştiul de Vaslui FOTO Adevărul
Sute de oameni s-au adunat şi în această dimineaţă pe drumul ce leagă Pungeştiul de Vaslui FOTO Adevărul

Aproximativ 200-300 de oameni din localitatea vasluiană Pungeşti au reluat protestul faţă de compania americană Chevron. Aceştia au format un nou lanţ uman, mulţi dintre ei fiind acolo de azi-noapte înfruntând frigul.

Utilajele Chevron au părăsit zona în această dimineaţă. La faţa locului a fost prezent şi prefectul de Vaslui, Radu Renga, care, însă, a fost huiduit şi bruscat uşor de protestatari. După ce oamenii i-au reproşat violenţele de la protestul de ieri, prefectul le-a explicat că nu a murit nimeni, iar jandarmii au primit ordin să fie paşnici.

Peste noapte, la Pungeşti au rămas aproximativ 200 de protestatari şi 100 de jandarmi şi nu s-a înregistrat niciun eveniment. În acelaşi timp, în mijlocul protestatarilor a fost în permanenţă un echipaj al Ambulanţei Vaslui.

De asemenea, Ambulanţa Vaslui a suplimentat personalul în aceste zile, chemând medici din concediu şi din libere pentru a putea asigura două echipaje speciale pentru evenimentele de la Pungeşti.

Zi agitată, miercuri, în satul vasluian Siliştea, din comuna Pungeşti. În cea de-a treia zi de proteste, peste 200 de săteni au format un lanţ uman în faţa primelor utilaje aduse în localitate de compania americană Chevron, care a obţinut, la începutul lunii, autorizaţia de explorare pentru gazele de şist. Localnicilor din Siliştea li s-au alăturat, spre seară, circa 200 de bârlădeni.

Mitingul s-a transformat, însă, într-un joc al acuzaţiilor între protestatari şi autorităţi, dar şi într-un război al edililor. Pentru cei peste 400 de protestatari, adunaţi de-a lungul zilei de miercuri în stradă, au fost mobilizate forţe impresionante de ordine, atât din Vaslui, cât şi din Bacău.

 Recomandări pe aceeaşi temă:

VIDEO Au sosit primele utilaje ale Chevron la Vaslui. Locuitorii din Pungeşti au format un lanţ uman în semn de protest la adresa americanilor

Intrigile din spatele „revoluţiei” de la Pungeşti. Primarul din comună, dispărut fără urmă. Elevii şi profesorii au primit interdicţie de a participa la revoltă

VIDEO Bucureştenii, solidari cu vasluienii: „Pungeşti, venim!“ Sute de oameni au protestatat în mai multe zone din Capitală

Mai multe - Vaslui

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite