Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor la Murgeni, unde zeci de etnici romi s-au întors din străinătate în ultimele săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
murgeni

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru zădărnicerea combaterii bolilor în Murgeni, acolo unde etnicii romi întorşi din străinătate sunt suspectaţi că nu respectă măsurile de izolare, respectiv carantinare.

 Ancheta în acest caz a fost declanşată în urma unei sesizări din oficiu a poliţiştilor din Murgeni care au descoperit pe stradă o femeie de 61 de ani, faţă de care era luată măsura carantinei de la domiciliu. 

Potrivit Direcţiei de Sănătate publică Vaslui, în Murgeni sunt 21 de persoane aflate în carantină la domiciliu. Măsura a fost luată, deoarece în momentul revenirii din străinătate a persoanelor în cauză nu existau locuri în centrele de carantină.

„Organele de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Murgeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în data de 16 aprilie, la ora 08.50, numita S.D., aflată sub măsura carantinei la domiciliu, a părăsit domiciliu fiind depistată de către organele de poliţie în apropierea locuinţei, nerespectând astfel măsurile privitoare la prevenirea şi combaterea bolilor infectcocontagioase. Urmărirea penală se efectuează de către lucrători de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei oraşului Murgeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria (PJ) Bârlad”, a precizat procurorul Andreea Obreja Irinciuc, purtător de cuvânt al PJ Bârlad.

Până în prezent, în Murgeni a fost confirmat un singur caz COVID-19, la o pacientp de 20 de ani, revenită din Anglia. Şi în cazul acesteia, sunt susţiciuni că nu au fost respectat măsurile de izolare şi că pacienta ar fi participat inclusiv la o înmormântare în cartierul romilor din localitate.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite