Datini şi obiceiuri de iarnă în centrul oraşului Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascaţii vor colinda pe străzile Vasluiului
Mascaţii vor colinda pe străzile Vasluiului

 Pe străzile municipiului vor defila urşi, haiduci şi capre, şi va avea loc o paradă a măştilor şi a costumelor tradiţionale. La manifestare, considerată de organizatori unul dintre cele mai importante evenimente culturale, şi-au anunţat prezenţa aproximativ 30 de formaţii din toate colţurile judeţului.

„Acest festival identifică tradiţiile şi obiceiurile de iarnă specifice judeţului nostru. Încercăm să aducem cât mai multe formaţii, asta şi pentru că fiecare ediţie s-a bucurat de un real succes, dovadă fiind numărul mare de spectatori pe care l-am avut mereu“, a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Vaslui.

Manifestarea va debuta duminică, de la ora 9.00, cu o paradă a grupurilor de colindători şi urători care vor evolua în Piaţa Civică şi pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Vaslui.

Obiecte artizanale scoase la vânzare

„Cei care vor fi prezenţi vor putea să admire costume şi măşti populare inedite şi se vor putea delecta ascultând grupurile de colindători sau  cântecele şi textele pline de umor ale grupurilor de capre, urşi sau haiduci“, a mai spus Onciu.

Vasluienii spun că vor veni împreună cu prietenii sau familia la paradă. „Eu am fost împreună cu fiul meu şi anul trecut, iar el a rămas impresionat de jocul haiducilor. Cu siguranţă că şi în acest an vom fi prezenţi la manifestare“, a spus George Bahrim.

În timpul Festivalului vor fi prezenţi şi meşteri populari, care vor expune si vor comercializa obiecte de recuzită specifice datinilor de iarnă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite