Cum şi-a pierdut mandatul de primar baronul de Bârlad. Finul său de cununie se pregăteşte să-i ia locul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai titrat primar din judeţul Vaslui, ales la alegerile din 2012, care nu a reuşit să îşi ducă mandatul până la capăt, din cauza problemelor penale, este Constantin Constantinescu, fostul edil al municipiului Bârlad.

Pe 26 februarie 2015, Constantin Constantinescu şi-a anunţat demisia de la Primăria Bârlad, invocând probleme de sănătate grave. După doar o săptămână, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a anunţat condamnarea primarului Constantin Constantinescu la un an de închisoare, cu suspendare, pedeapsă negociată de fostul edil cu procurorii, în baza unui acord de recunoaştere. 

Fostul primar a fost acuzat că a cedat formal acţiunile firmei sale, Construcţii Consult SRL Bârlad, concubinei Cristina Andrei. Firmele care câştigau licitaţii din bani publici, unde primarul era ordonator principal de credite, erau obligate să subcontracteze sau să cumpere materiale de la firma sa.

La şedinţa în care s-a anunţat demisia a fost prezent şi deputatul PSD Adrian Solomon, fin de cununie al primarului Constantinescu şi fost vice-primar al Bârladului în mandatul 2004-2008.  Solomon a declarat atunci că "decada Constantiniană a fost plină de realizări", "cel mai bun primar din perioada postdecembristă" şi că a fost victima unor legi greşite "făcute cu fundul".

Adrian Solomon este cel care se pregăteşte să continue ”decada Constantiniană”, el candidând pentru funcţia de primar al municipiului Bârlad, din partea PSD.
Fostul primar al Bârladului a fost trimis în judecată într-un al doilea dosar, la finele anului trecut, fiind acuzat de abuz în serviciu, după ce a interzis unor ONG-uri să organizeze în oraş un miting împotriva gazelor de şist. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Bârlad, la judecătorul de cameră preliminară.

Scandalurile generate de fostul primar PSD, cunoscut drept cel mai influent om al Bârladului timp de un deceniu, au luat brusc sfârşit după demisia acestuia. În locul edilului care s-a remarcat cu comportamentul de maidan au fost puşi oameni care evită orice conflict şi depun eforturi pentru a spăla imaginea şifonată a organizaţiei PSD Bârlad.

Marin Bunea (68 ani), primarul interimar PSD de Bârlad, a preluat mandatul de la 1 martie 2015, imediat după demisia lui Constantin Constantinescu. Acesta a fost viceprimar în ultimul mandat al fostului edil-şef. Spre deosebire de Constantinescu, baron care şi-a făcut reputaţia de scandalagiu, Bunea este opusul. Fiind la bază profesor de matematică, a fost timp de 33 de ani director al Şcolii gimnaziale nr. 10. Este membru PSD din 2003, organizaţie în care a avut diferite funcţii de conducere fără a ieşi în evidenţă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite