Cum a ajuns un tânăr din Bârlad să se milogească de funcţionarii publici de la Primărie: „De trei luni primesc promisiuni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Nechita in fata terenului pe care il detine doar in acte FOTO Sabina Ghiorghe
Bogdan Nechita in fata terenului pe care il detine doar in acte FOTO Sabina Ghiorghe

O banală formalitate pe care trebuie să o îndeplinească Primăria Bârlad îl împiedică pe un contribuabil să intre în posesia unui teren cumpărat chiar de la instituţia în cauză. Bogdan Nechita (30 ani) se roagă de funcţionari să îl pună în posesia terenului cumpărat şi achitat în noiembrie 2015.

Proprietarul fără posesie. Bogdan Nechita (30 ani) a cumparat prin licitatie publică, de la Primaria Barlad, un teren de 202 mp situate pe strada Dimitriu Bârlad. Licitaţia a avut loc în octombrie, fiind sigurul care a participat, iar actul de vânzare-cumpărare a fost încheiat pe 23 noiembrie. Tot a atunci a plătit contravaloarea terenului, intabularea şi impozitul pe teren pentru ultimele luni din an.

“În contractual de vânzare-cumpărare se face menţiunea că terenul este liber de sarcini. Pentru a intra în posesie, reprezentanţii Primăriei Bârlad trebuie să îndeplinească o formalitate, şi anume, să se deplaseze la faţa locului pentru a mă pune în posesie”, a explicat Bogdan Nechita.

Tânărul a făcut două adrese scrise pe care le-a depus la secretariatul Primăriei Bârlad prin care a cerut punerea în posesie la care nu a primit răspuns. S-a depalasat la Primărie în repetate rânduri şi verbal i s-a promis rezolvarea problemei.

Terenul cu pricina este lipit de gardul casei părinteşti şi a fost scos la licitaţie încă din 2009. Practic e o limbă de teren situată între două case, iar vecinul său şi-a exprimat intenţia de a cumpăra terenul din 2009, când a avut loc prima licitaţie. În fiecare an a fost scos terenul la vânzare dar vecinul nu s-a mai prezentat să-l cumpere. Tot vecinul proprietarului este cel care se foloseşte de teren de mai mulţi ani, deşi ştia că nu are acest drept.

image

 Anexa construită ilegal pe terenul cumpărat de la Primăria Bârlad FOTO Sabina Ghiorghe

“De la Primărie mi s-a explicat că vecinul şi-a construit o magazine de lemne pe acel teren şi fiind iarnă nu pot să-i ceară dărâmarea anexei, asta deşi în contract se face menţiunea că terenul e liber de sarcini”, explică Bogdan Nechita.

"Suntem în faza de somare"

Proprietarul din acte este nemulţumit că în timp ce el plăteşte rate la bancă pentru împrumutul făcut ca să cumpere terenul nu se poate bucura şi de posesia în sine. Pentru a nu ajunge în instanţă a apelat la toate demersurile legale. Plecând de la adrese scrise către Primărie, continuând cu petiţie online către Prefectura Vaslui şi scrisori către Avocatul Poporului, a făcut tot ce i-a stat în putinţă. Singurul răspuns l-a primit de la Avocatul Poporului, scrisoare din care a aflat ceea ce ştia deja: că este proprietar cu acte în regulă şi nimeni nu ar trebui să-i îngrădească dreptul la posesie.

Reprezentanţii Primăriei Bârlad recunosc că proaspătul proprietar are dreptate să se inflameze şi promit, din nou, rezolvarea problemei.

“Momentan suntem să faza de somare a persoanei care se foloseşte fără drept de acel teren. I s-a pus în vedere să elibereze terenul, termenul de punere în aplicare fiind 12 februarie. Ulterior se va trece la evacuarea silită”, a precizat, pentru “Adevărul”, Constantin Niţuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad.

Citeşte şi:

FOTO Cum să plăteşti 25 de lei lunar la E.ON. Un bârlădean şi-a declarat independenţa energetică 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite