Consumator de cocaină, trimis în judecată de procurorii vasluieni după ce a fost prins cu droguri la frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cocaina este pe locul trei al drogurilor consumate în Galaţi.

Un tânăr de 25 ani din Republica Moldova a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Vaslui sub acuzaţia de intrducere în ţară de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu.

Andrei Breahnă (25 ani), din Chişinău, a fost depistat de poliţiştii de frontieră pe 11 februarie, în timp ce încerca să intre în România pe la Punctul de Trecere a Frontierei alături de aţi doi basarabeni. 

Cu ocazia verificărilor documentelor persoanelor aflate în autoturismul condus de Breahnă, poliţiştii de frontieră au constatat că unul dintre pasageri, Grigori Pleşca, este dat în consemn la frontieră, pe numele său fiind emis mandat european de arestare. În aceste condiţii, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al autoturismului şi bagajelor. Într-una dintre genţi, în care se afla un aparat de fotografiat, poliţiştii au descoperit o pungă ce conţinea un praf de culoare albă, iar supra conducătorului auto, s-au găsit patru folii de aluminiu ce conţineu, de asemenea, o substanţă de culoare albă.

Breahnă le-a declarat poliţiştilor că prafurile descoperite îi aparţin şi reprezintă amfetamină pentru consum propriu. Mai mult, el le-a indicat poliţiştilor că mai are o doză din drogul de mare risc şi în portofel. Celălalt pasager, Alexandru Popovici a susţinut în faţa poliţiştilor că nu avea cunoştinţă de existenţa drogurilor în maşină, însă ştia că Breahnă este consumator de substanţe interzise. Ancheta a fost preluată de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui.
 În urma analizelor efectuate la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor s-a constatat că pulberea albă conţine amfetamină, izopropilamfetamină şi piracetam, substanţe ce fac parte din lista substanţelor interzise, fiind considerate droguri de mare risc.

În autoturism a mai fost identificată o substanţă lichidă, într-o sticlă, iar în urma analizelor de laborator s-a stabilit că lichidul conţine amfetamină şi izopropilamfetamină. Breahnă a declarat anchetatorilor că sticla ce conţinea substanţa lichidă aparţinea lui Pleşca Grigori şi nu avea cunoştinţă de ce conţine.
Audiat în timpul urmăririi penale, Pleaşca le-a declarat procurorilor DIICOT că sticla respectivă, într-adevăr i-a aparţinut, însă în ea se afla o substanţă pregătită de soţia sa, în urma recomandării medicului stomatolog şi nu avea cunoştinţă cum au ajuns drogurile acolo.

Analizând derularea stării de fapt, procurorii au stabilit că în timp ce Pleşca era condus în Vama Albiţa, pentru verificări, Breahnă şi celălalt pasager a rămas nesupravegheat în maşină. Cel mai probabil el a încercat să scape de o parte din cantitatea de droguri ce o avea asupra sa. De altfel, la revenirea din sediul Biroului Vamal, poliţiştii l-au găsit pe basarabean pe bancheta din spate a autoturismului deşi el se era cel care conducea autoturismul. Din buletinul de analiză toxicologică emis de medicii legişti, a rezultat că probele biologice recoltate de la Andrei Breahnă au reacţionat pozitiv la cocaină. Tânărul a recunoscut în faţa procurorilor că este consumator de astfel de droguri.

Dosarul instrumentat de procurorii DIICOT Vaslui a fost înaintat spre soluţionare judecătorilor Tribunalului.  

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite