Comuna din Vaslui devenită atracție turistică. Are sat de vacanță, parcuri noi și piscină
0Localitatea vasluiană Pădureni s-a schimbat radical în ultimii ani datorită fondurilor europene. Au fost atrase finanțări de peste zece milioane de euro, iar o treime din bugetul local provine din turism.

Comuna Pădureni, județul Vaslui, o localitate cu aproximativ 4.000 de locuitori a reușit să se transforme, în ultimii ani, într-o adevărată atracție turistică datorită investițiilor. În centrul comunei a fost construită o piscină, mândria localnicilor.
Piscina din Pădureni are o capacitate de aproximativ 700 de locuri. Este una dintre cele mai mari și mai moderne dintr-un sat românesc. Vin aici inclusiv turiști de la oraș în perioada verii și aduce anual un profit de peste 100.000 de lei.
Aceasta a fost investiția inițială atunci când a fost construită.
„La venituri, peste o treime din bugetul local l-am simțit din această activitate și ne bucură foarte mult să putem vorbi la Pădureni de turism rural. În comună sunt 17 hectare de spații verzi, special amenajate pentru petrecerea timpului liber”, a declarat Temistocle Diaconu, primarul comunei Pădureni, potrivit digi24.ro.
Costume populare de 175.000 de lei, cumpărate cu fonduri europene
Cu două milioane de lei a fost construt un sat de vacanță, are spații de cazare și o sală de conferințe. Sunt 9 vile, chiar în centrul comunei, cu o capacitate de 36 de locuri. Prioritatea administrației locale a fost asigurarea unor condiții cât mai bune de trai. Daniel Popa a lăsat traiul de la oraș pentru Pădureni. A deschis și o mică afacere acolo, în domeniul viticultorii.
„Eu am stat la oraș și de când am venit m-am ocupat cu via și toate-s la același nivel. Eu am venit că mi-a plăcut, de asta, că mi-a plăcut viața la țară. Acum cu modernizări e și mai bine”, a declarat localnicul.
Anul acesta, a fost inaugurat în Pădureni și căminul cultural. E o investiție cu fonduri europene, de aproximativ jumătate de milion de euro.
Sala are o capacitate de 145 de locuri și sunt perioade în care aici sunt programate săptămânal spectacole. Inclusiv costumele populare ale celor care fac parte din ansamblul folcloric s-au cumpărat tot din fonduri europene, aproape 175.000 de lei.