Bârlădeanul care a acoperit gropile din faţa blocului cu găleata şi piciorul. Palma dată autorităţilor care nu fac reparaţii „pentru că plouă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a acoperit gropile cu ciment şi a nivelat locul cu piciorul FOTO Sabina Ghiorghe
Bărbatul a acoperit gropile cu ciment şi a nivelat locul cu piciorul FOTO Sabina Ghiorghe

Starea janică a străzilor din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui, i-a determinat pe contribuabili să ia măsuri singuri pentru a cosmetiza covorul asfaltic. Cum edilii oraşului s-au mulţumit doar să aloce bani în scopul reparării străzilor fără să treacă la treabă, a ieşit la iveală spiritul civic al oamenilor simpli.

Pe strada Vasile Pârvan, în faţa unui obiectiv cultural emblematic pentru oraş (Muzeul Colecţiilor „Casa Sturdza”), craterele din asfalt au fost acoperite de locatari cum s-au priceput mai bine.

Proprietarul unui apartament din zonă care făcea lucrări de modernizare în locuinţă a păstrat resturile de moluz pentru a acoperi găurile peste care a turnat ciment preparat în apartamentul blocului. A transportat cimentul cu găleata în mijlocul drumului şi, după ce a acoperit găurile, a tasat cu piciorul amestecul de moluz cu ciment pentru a nivela locul.

„De când locuiesc în cartier, în fiecare an apar găuri în asfalt în acelaşi loc. În acest an nu s-au mai sinchisit să plombeze gropile decât pe străzile principale. Ne rupem maşinile în două, copiii calcă prin bălţi când plouă. Suntem la cinci minute de mers pe jos până în centrul oraşului şi plătim impozite pentru zonă centrală ”, a comentat gospodarul.

Vremea e de vină

Autorităţile locale susţin că sunt în grafic cu lucrările de reparare a străzilor. Pus în faţa fotografiilor din care se vede că lucrurile în teren stau altfel, viceprimarul Dorin Apostu, a explicat: „Vremea nu a ţinut cu noi. Ploile de primăvară au întârziat lucrările în anumite cartiere, dar se vor face plobările acolo în tot oraşul”.

plombare cu piciorul si galeata

În acest an, de la bugetul local a fost alocată o sumă substanţial mai mare faţă de anii trecuţi pentru efectuarea lucrărilor de întreţinere, plombare, balastare, bordurare şi reparaţii străzi. Concret, 7.955.000 lei au intrat în contul SC LDP Raiser, societate din subordinea Primăriei Bârlad care are drept domeniu de activitate întreţinerea străzilor. În 2015, pentru aceleaşi străzi peticite, s-au scurs de la bugetul local nu mai puţin de 5.201.000 lei.

plombare cu piciorul si galeata

Citeşte şi:

Cum arată dezmăţul pe bani publici. Străzi cârpite la Bârlad cu 8 milioane de lei şi reparate capital în campania electorală

Revolta orăşenilor de la ţară. Protest în cuvinte dure al bârlădenilor: “Când vor muri copii vom da vina pe portocale, nu pe fosele cu rahat”

FOTO VIDEO Stăzi modernizate din pix, impozitate din burtă. Orăşenii fără infrastructură, puşi la plata unor lucrări fictive ale Primăriei Bârlad

FOTO VIDEO Bârlad: risipă de bani în centru pe jacuzzi şi beculeţe de Crăciun, noroi şi mizerie la periferie. “De 50 de ani aştept asfaltarea”

FOTO VIDEO Traiul de ev mediu al bârlădenilor: cartiere întregi din buricul târgului, îngropate în noroi. „Mi-e ruşine să primesc în vizită rudele de la ţară”

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite