Bărbat arestat după ce şi-a înjunghiat fratele cu baioneta cu care sacrificase porcul. Victima, un recidivist periculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorul în timp ce cobora din maşina poliţiei pentru a fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare
Autorul în timp ce cobora din maşina poliţiei pentru a fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare

Un bărbat de 58 de ani a fost arestat joi, 26 iulie, de Tribunalul Vaslui, fiind acuzat că şi-a înjunghiat fratele, în vârstă de 39 de ani, acesta fiind internat în stare gravă la spital.

Agresiunea a avut loc în localitatea vasluiană Ghergheşti, autorul (Ion Vătavu) fiind fratele victimei. Conflictul dintre cei doi fraţi a avut loc pe 23 iulie, în timp ce sacrificau un porc în gospodărie. Fratele mai mic ar fi reproşat celui mai mare că a  înjunghiat greşit animalul. 

La un moment dat, în timp ce pârleau porcul, bărbatul de 39 de ani a luat o găleată cu apă şi aruncat pe fratele său, Ion. Acesta din urmă având în mână baioneta cu care tăiase porcul s-a îndreptat spre fratele său care intenţiona să mai umple o găleată cu apă. Furios, bărbatul l-a înjunghiat în spate, iar în momentul în care victima s-a întors cu faţa, i-a mai aplicat o lovitură.

Bărbatul de 39 de ani a fost transportat în stare gravă la spital, având leziuni la nivelul ficatului. Fratele agresor a fost reţinut pentru 24 de ore, iar judecătorii au emis pe numele său mandat de arestare preventivă. Măsura a fost luată având în vedere gravitatea faptei, dar şi ameninţările victimei, care i-a transmis că îl va omorî după ce va ieşi din spital.

De altfel, comunitatea locală din Ghergheşti susţine că de fapt victima este o persoane violentă, acesta având o condamnare pentru tâlhărie şi tentativă de viol asupra unei bătrâne de 80 de ani dintr-un sat din Galaţi. După ce s-a eliberat din închisoare, a revenit în satul natal locuind cu fratele său, pe care, spun localnicii, îl umilea şi îi vorbea urât.  

În faţa judecătorilor, bărbatul de 58 de ani şi-a recunoscut şi regretat faptele, afirmând că nu s-ar fi ajuns la conflict dacă nu ar fi fost provocat.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite