Angajaţii MAI Vaslui, solidari cu victimele de la Club Colectiv. Zeci de poliţişti au donat sânge într-o singură zi: "Altfel nu ne mai putem numi oameni"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţişti de la Poliţia de Frontieră Huşi şi de la Poliţia Murgeni, dar şi jandarmi de la Detaşamentul de Jandarmerie Bârlad au donat voluntar sânge pentru victimele de la Club Colectiv Bucureşti

Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine (CJTS) Bârlad, singurul loc de recoltare de sânge din judeţul Vaslui, a fost luat cu asalt de mulţimea celor dornici să doneze pentru victimele de la Club Colectiv. Cum Centrul nu are program cu publicul în weekend, fiind personal prea puţin, de luni, 2 noiembrie, vasluienii care au dorit să se alăture campeniei de donare sânge pentru a-i salva pe supravieţuitorii teribilului incendiu s-au grăbit să o facă.

Angajaţii MAI au dat un exemplu de reacţie civică, aceştia venind în grupuri organizate. De la Poliţia de Frontieră Huşi au venit cu un microbuz şi mai multe maşini particulare, fiind peste 25 de poliţişti care s-au alăturat campaniei. De la Poliţia Murgeni au venit cinci donatori, alţi şase donatori provenind din rândul jandarmilor de la Detaşamentul de Jandarmi Bârlad. Urmează ca zilele următoare să se mobilizeze şi ceilalţi colegi ai acestora.

Nicu Balan, agent şef la Poliţia de Frontieră Huşi, s-a aflat printre donatorii de astăzi: "Dacă nici la asemenea tragedii nu ne curge o lacrimă şi nu simţim să contribuim cumva, atunci nu ne mai putem numi oameni. Sunt donator de sânge fidel, sunt în baza de date. Trebuia să donez după 11 noimebrie să treacă trei luni de la ultima donare. Am venit mai devreme pentru că ştiu că victimele de la Bucureşti au nevoie de sânge".



Program prelungit

Cadrele medicale de la CJTS Bârlad fac un apel către grupurile organizate prin care solicită să se prezinte înainte de ora 11.00 şi ar fi de preferat să anunţe înainte. Din 2 noiembrie programul cu publicul a fost mărit cu o oră pentru a face faţă valului de donatori. Astfel, programul zilnic pentru donatori este de la 8.00 la ora 12.00, faţă de intervlul 8.00-11.00 cât era în mod normal.

Numărul de telefon la care se pot lua detalii şi poate fi anunţată venirea grupurilor organizate este: 0335/414488.

"Au mai fost situaţii când grupuri mari de donatori s-au mobilizat pentru un caz anume. Avem reactivi şi tot ce trebuie pentru recoltare. Chiar dacă numărul donatorilor a crescut semnificativ, facem faţă fără probleme", a spus dr. Violeta Nistor, directorul CJTS Bârlad.

Persoanele care sunt la prima donare de sânge vor completa un formular anume şi vor fi supuşi unor analize de sânge suplimentare. Donatorii nu au voie să bea alcool şi să mănânge alimente grase cu o zi înaintea donării şi să corespundă din punct de vedere medical.


 

image
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite