Amenzi usturătoare date de Direcţia de Sănătate Publică! Niciunul din spitalele vasluiene nu respectă normele de igienă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe controale care au avut loc zilele trecute în spitalele vasluiene au scos la iveală nereguli grave în ceea ce priveşte curăţenia şi igiena în unităţile sanitare.

Toate Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) din ţară au avut obligaţia de a verifica dacă în spitale sunt respectate normele legale în ceea ce priveşte calitatea serviciilor acordate pacienţilor. La nivelul judeţului Vaslui au fost constatate deficienţe la toate cele patru unităţi, motiv pentru care s-au dat mai multe sancţiuni contravenţionale şi amenzi în valoare de 9.000 de lei.

Cele mai mari deficienţe au fost găsite la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman“ din Bârlad. Organele de control au constatat nereguli la evacuarea apelor uzate provenite din secţiile cu boli transmisibile, dar şi spaţii improprii pentru desfăşurarea activităţii medicale la pavilionul TBC, motiv pentru care spitalul bârlădean a fost amendat cu suma de 5.000 de lei. Tot la Bârlad a mai fost amendată cu suma de 1.000 de lei firma care se ocupă de catering.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a fost amendat cu suma de 3.000 de lei din cauza blocului alimentar neigienizat şi a spaţiilor improprii din pavilionul TBC. Deficienţe s-au găsit şi la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni şi la Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian“ din Huşi, acestea fiind mai puţine şi mai minore, motiv pentru care conducerile celor două spitale nu au primit decât avertismente.

Valoarea amenzilor acordate unităţilor sanitare din Vaslui reprezintă aproape o treime din valoarea amenzilor date la nivel de ţară. În urma raportului final al Ministeruului Sănătăţii a rezultat că au fost aplicate în total 39 de amenzi în valoare de 37.600 de lei şi 200 de avertismente. Pentru asigurarea protecţiei sănătăţii, conducerea DSP Vaslui a promis că va continua aceste acţiuni de control, mai ales acolo unde s-au găsit cele mai grave nereguli. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite