Adailton: „Cine bate joi ia campionatul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italianul Adailton (34 de ani) spune că meciul dintre FC Vaslui şi Timişoara va decide titlul. Adailton crede că, dacă echipa sa îl va bloca pe Zicu, golgheterul campionatului, Vaslui poate învinge Timişoara în meciul de joi.

Adrian Porumboiu este foarte aprope să aducă primul trofeu pentru zona Moldovei. Vasluiul a bătut, sâmbătă, Brăneştiul, iar, în acest moment, cel puţin până la ora jocului CFR - Oţelul, este pe locul doi, la două puncte de liderul Timişoara. Iar joi vine chiar marele meci, Vaslui - Poli. Marcator al unui gol genial în victoria de la Chiajna (3-1), Adailton a fost pus în gardă de bănăţeni după succesul reuşit de oamenii lui Uhrin cu Braşovul.

„Urmează un derby extraordinar de dificil pentru noi. Totuşi, avem avantajul că jucăm acasă. După părerea mea, cine va câştiga acest meci va lua prima opţiune în lupta pentru titlu. Noi trebuie să avem grijă la Ianis Zicu, el este golgheterul campionatului şi cel mai periculos om de la Timişoara. Eu îl cunosc pe Zicu din Italia, de la Parma. Atunci am auzit de el. Ştiu că presa italiană făcea asocieri între el şi brazilianul Zico. Dar mai mult pe marginea numelui", a spus Adailton.

Atacantul de 34 de ani a dezvăluit care este visul lui Adrian Porumboiu: „Nea Adi vrea să joace în Liga Campionilor. De asta investeşte. Eu am evoluat în Ligă pe când eram la Parma, ştiu ce înseamnă să treci pe-acolo. Ar fi frumos ca, pe final de carieră, să mai joc o dată în Champions League". Adailton a explicat de ce a fost rezervă cu Brăneştiul: „Aşa am decis împreună cu antrenorul. Eu am trei cartonaşe galbene şi ne-a fost frică să nu-l încasez pe al patrulea şi, astfel, să fiu suspendat cu Timişoara".

Hizo visează la primul campionat

Viorel Hizo e aproape să câştige primul titlu de campion în 20 de ani de antrenorat. „Este unul dintre lucrurile pe care mi le doresc foarte mult, să am un titlu de campion, mi-ar încununa cariera. Dar nu este aşa uşor. Jucăm cu Astra, Timişoara... Meciul cu Poli va fi testul decisiv. Dacă batem, abia atunci putem spune că avem şanse clare la titlu", spune antrenorul Vasluiului.

10 goluri a marcat Adailton în acest sezon de Liga I

"Adailton este un jucător de rasă, s-a văzut şi la faza golului. Este un adevărat profesionist, mă bucur că l-am adus."
Adrian Porumboiu
patron FC Vaslui

Timişoara joacă trei finale!



„Cred că titlul se va decide abia în ultima etapă", susţine Dan Alexa, căpitanul echipei de pe primul loc. Într-adevăr, FC Timişoara va avea de disputat trei meciuri extrem de grele în ultimele patru etape, cu FC Vaslui, Oţelul şi Dinamo, primul derby urmând să se joace chiar joi, în fieful echipei lui Adrian Porumboiu.

„E finala campionatului, mai mult ca sigur", consideră şi căpitanul moldovenilor, Gabriel Cânu. Pe hârtie, vasluie-nii au cel mai uşor program, urmând să întâlnească, pe lângă echipa antrenată de Duşan Uhrin (foto), alte două formaţii lipsite de griji, din a doua jumătate a clasamentului, Astra şi Pandurii, plus o echipă deja retrogradată, Sportul Studenţesc. 

Programul favoritelor

FC Timişoara - 59 pct.
FC Vaslui (d)
Unirea Urziceni (a)
Oţelul Galaţi (d)
Dinamo (a)

FC Vaslui - 57 pct.
FC Timişoara (a)
Astra (d)
Sportul Studenţesc (a)
Pandurii Tg. Jiu (d)

Oţelul Galaţi - 55 pct.
CFR Cluj (d)
Univ. Craiova (a)
Victoria Brăneşti (d)
FC Timişoara (a)
Astra (d)

image
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite