Viceprimarul comunei Tâmna a fost găsit incompatibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilarie Căpitanu descoperit incompatibil de ANI
Ilarie Căpitanu descoperit incompatibil de ANI

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Integritate, viceprimarul comunei mehedinţene Tâmna a fost găsit incompatibil, alături de alţi 13 aleşi locali, respectiv opt viceprimari, un fost viceprimar, doi primari şi doi consilieri locali.

Ilarie Căpitanu, viceprimarul comunei Tâmna s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 - 20 iunie 2013, întrucât, simultan cu funcţia de viceprimar, a deţinut şi calitatea de titular în cadrul Întreprinderii individuale „Căpitanu N. Ilarie”, încălcând astfel din Legea nr. 161/2003, precizează ANI.

Viceprimarul a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Potrivit prevederilor Legii nr. 161/2003, „Funcţia de primar şi viceprimar este incompatibilă cu: funcţia de  administrator, membru al consiliului de administraţie  la societăţile comerciale, precum şi la instituţiile publice; calitatea de comerciant persoană fizică”, iar „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat  încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”.

 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite