Veteran de război: “Poate s-or schimba lucrurile cu noul preşedinte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru veteranii de război, Ziua Naţională a României are o însemnătate aparte, iar ororile războiului îi fac să preţuiască libertatea mai mult ca orice. Unul din puţinii supravieţuitori ai celui de-al doilea război mondial din Mehedinţi a bătut cale de 50 de kilometri până la Turnu Severin pentru a fi prezent la manifestările de Ziua Naţională.

La 92 de ani, Ion Popa, unul din puţinii veterani de război din Mehedinţi, a venit de la 50 de kilometri distanţă ca să participe luni la manifestările organizate de Ziua Naţională la Drobeta Turnu Severin.

“Aşa vin în fiecare an, este a nu ştiu câta oară când particip la serbările de Ziua Naţională fiindcă iubesc armata. La 20 mai 1944am intrat în armată, apoi m-au luat pe front şi pentru mine sărbătoarea de 1 Decembrie mă onorează pe mine şi mă bucură. Am fost până în Cehoslovacia, am fost furier la secţia 69 care aparţinea de Spitalul 3 Campanie, cu care am ajuns şi în Crimeea. Sunt sănătos până la ora asta, am 92 de ani”, spune Ion Popa.

Cât despre vremurile actuale, veteranul de război spune că  sunt “prea încurcate”, dar trage nădejde că acum, cu un nou preşedinte, lucrurile se vor schimba în bine în România.

“Atâtea guverne s-au schimbat, poate de acum înainte vom merge spre bine, mă gândesc. Până acum lucrurile au fost prea încurcate. Guvernanţii să fie mai atenţi cu populaţia asta, cu săracii ăştia, care trăiesc de pe o zi pe alta. Unii sunt prea bogaţi, măcar să ne ridice un pic pe noi românii, care am suferit foarte mult. Poate s-or schimba lucrurile cu noul preşedinte”, mai spune Ion Popa, din satul mehedinţean Poiana Gruii.

Citeşte şi:

Mii de severineni au sărbătorit Ziua Naţională a României în centrul oraşului

Povestea lui moş Mitru, veteranul mai bătrân decât Marea Unire

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite