Un contrabandist prins cu aproape 20.000 de ţigarete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată
Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată

Un contrabandist a fost prins astăzi de poliţie, în trafic, având aproape 20.000 de ţigarete în autoturismul pe care îl conducea.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au organizat astăzi o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu produse accizabile pe sectorul de drum DN 6.

Cu această ocazie a fost oprit în trafic un autoturism înmatriculat în Franţa, condus de C. Nicuşor, de 26 ani, din localitatea Izvoru Bârzii.

La controlul autovehiculului poliţiştii au descoperit ascunse în interiorul acestuia, în bancheta din spate, cantitatea de 9.580 ţigarete timbrate necorespunzător.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la autovehiculul în cauză, acesta a fost indisponibilizat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, iar în urma controlului amănunţit, poliţiştii au mai descoperit în rezervorul acestuia cantitatea de 9.600 ţigarete timbrate necorespunzător.

Întreaga cantitate de peste 19.100 ţigaretele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Faţă de suspect au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere şi desfacere a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de mărfuri accizabile nemarcate sau marcate necorespunzător, peste limita prevăzută de lege.

De la începutul anului 2013, poliţiştii severineni au ridicat în vederea confiscării  cantitatea de aproape 60.000 ţigarete, în valoare de peste 26.000 lei, netimbrate, de diferite mărci.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite