Turnu Severin: Producătorii agricoli, invitaţi să depună cererile pentru motorină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cererile pentru ajutorul de stat se depun până la sfârşitul lunii
Cererile pentru ajutorul de stat se depun până la sfârşitul lunii

Producătorii agricoli mai au la dispoziţie doar două săptămâni pentru a depune, la APIA, cererea de acord prealabil în vederea finanţării, prin rambursare, pentru motorina utilizată în agricultură pentru anul 2011.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) face cunoscut producătorilor agricoli că, până pe 31 decembrie a.c., pot depune, cererea de acord prealabil pentru finanţarea prin rambursare pentru motorina utilizată în agricultură pentru anul 2011.

Prin această cerere, beneficiarii estimează cantitatea de motorină care va fi utilizată, în anul 2011, la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, respectiv în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare şi pentru care solicită trimestrial ajutorul de stat.

Până acum, au fost depuse 200 de cereri de acord prealabil pentru această finanţare.

După obţinerea acordului prealabil, emis de către APIA, beneficiarii trebuie să depună, la centrele judeţene APIA, o cerere trimestrială pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză.

“Cererea se depune până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se solicită rambursarea şi este însoţită de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi de documentele prevăzute de Ordinul 126/2010 cu modificările şi completările ulterioare”, se arată într-un comunicat emis de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. 

Potrivit HG 408/2010, pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanice în agricultură se stabileşte o acciză redusă de 21 euro/1000 litri. Diferenţa dintre acciza standard şi cea redusă se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite