Severinenii petrec cu mici şi bere de zilele oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Constantin Gherghe şi fiica sa la Pădurea Crihala FOTO Corina Macavei
Primarul Constantin Gherghe şi fiica sa la Pădurea Crihala FOTO Corina Macavei

Pădurea Crihala a fost luată cu asalt de zeci de oamenii veniţi să sărbătorească în stil autohton zilele oraşului. Corturile cu grătare şi bere, întinse cât vezi cu ochii pe aleile din pădure încă de joi, au fost ca un magnet pentru severineni, atraşi de mirosul preparatelor din carne şi de berea din belşug.

Severinenii au profitat de vremea frumoasă şi au ieşit cu mic cu mare la Pădurea Crihala, unde comercianţii şi-au întins corturile cu ocazia Zilelor Severinului. Oferta este variată şi nu există trecător care să nu se opească să guste măcar o dată din produsele tradiţionale şi să se cinstească cu un pahar de bere. Comercianţii spun că vânzările merg binişor şi speră că la finalul petrecerii să obţină un profit frumuşel.

Potrivit tradiţiei, cei mai căutaţi sunt mititei, udaţi de berea rece. Severinenii trebuie să scoată din buzunar 2 lei pentru un mic, 6 lei pentru o porţie de frigărui ori 4 lei pentru porţia de hamsii. În pădurea Crihala au venit şi mulţi comercianţi cu produse ungureşti, foarte apreciate de severineni.

Preparatele autohtone au fost gustate şi de senatorul PDL, Marius Bălu, însoţit de mai mulţi colegi de partid. Şi primarul Severinului, Constantin Gherghe, a venit în această după-amiază împreună cu fiica şi fiul său să servească masa la Pădurea Crihala. „E normal, cu cei mai dragi sufletului, să ieşi la evenimente importante şi ce este mai drag pe lume decât copiii!”, a spus Constantin Gherghe.

Pe scena amenajată în pădure va urca în această după- amiază Orchestra „Banatul Sârbesc” (Serbia), iar începând cu ora 19,00 spetacolul va continua cu Ansamblul „Augustin Bena” (Alba Iulia) şi Ansamblul „Timişul”. În parcarea de la Carrefour, vor avea loc concertele de muzică uşoară susţinute de Oltenia Big Band, Night Pasage şi Holograf.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite