Primarul care cere desfiinţarea liceului din localitate, unde nimeni n-a promovat la Capacitate şi la Bac: „A le spune profesorilor «Ruşine!» e prea mult“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala din comuna Şişeşti FOTO Alexandra Georgescu
Şcoala din comuna Şişeşti FOTO Alexandra Georgescu

După dezastrul de la Bacalaureat, unde niciun elev de la Liceul Teoretic „Gheorghe Ionescu Şişeşti“ nu a reuşit să promoveze acest examen, primarul comunei mehedinţene Şişeşti vrea să desfiinţeze acest liceu.

Cel mai longeviv primar din judeţul Mehedinţi, Marian Răducan, se arată extrem de supărat pentru eşecul elevilor liceului din Şişeşti la examenul de bacalaureat. Practic, niciun elev nu a reuşit să promoveze examenul maturităţii spre marea sa dezamăgire.

Şi acest eşec vine după o altă dezamăgire, examenul de capacitate, unde nici aici elevii şcolii din localitate nu au trecut testarea. Într-o postare pe contul său de Facebook, edilul de la Şişeşti spune că vinovaţi pentru aceste rezultate slabe sunt în primul rând profesorii Liceului Teoretic ”Gheorghe Ionescu Şişeşti”:

„Pentru cadrele didactice din cadrul Liceului Gheorghe Ionescu Şişeşti cred că a le spune RUŞINE e prea mult! Capacitate 0 elevi care au obţinut o medie de 5, Bacalaureat 0 elevi care au obţinut promovarea! Atunci, întreb, de ce se mai prezintă aceşti dascăli, dacă putem să le mai spunem dascăli, la Liceul Teoretic Gheorghe Ionescu Şişeşti? Doar ca să le plătim naveta din banii localnicillor, doar să o ia la fugă la ora 14 spre microbuzul pus la dispoziţie gratuit ca să vină să-şi ridice salariile?”

Ce spune ISJ Mehedinţi 

Conducerea Inspectoratului Şcolar Mehedinţi spune că va face o evaluare în perioada următoare a liceelor care au obţinut rezultate slabe la examenul de bacalaureat în acest an şi că se vor lua măsuri pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete.

„O să facem o analiză clară şi obiectivă, să vedem exact ce este de făcut în continuare, dar aşteptăm rezultatele finale şi vedem la momentul bilanţuului dacă îşi menţin procentul acesta de 0 la sută. Oricum trebuie intervenit nu doar aici, din punctul meu de vedere este o problemă şi acolo unde au rezultate de 50 la sută. Este cert că vom lua măsuri, rezultatele vorbesc. (...) La Şişeşti, elevii au condiţii după standarde europene, din partea dumnealui (n.r. primarului din Şişeşti) au fost făcute eforturi considerabile”, declară inspectorul şcolar general Mirela Pintea. Consiliul Local poate reorganiza reţeaua şcolară.

Dar până când ISJ Mehedinţi se pronunţă în cazul Liceului Teoretic din Şişeşti, primarul Marian Răducan cere desfiinţarea acestui liceu, care în ultimii ani a avut rezultate foarte slabe. 

image

FOTO Primarul Marian Răducan 

„Cred că a venit momentul ca acestor dascăli să li se închidă uşa la Liceul din Şişeşti prin retragerea susţinerii de către comunitatea locală, a Consiliului Local. Promit că voi începe demersurile către ISJ Mehedinţi, Consiliul Judeţean Mehedinţi, Instituţia Prefectului ca această unitate să revină la rang de şcoală generală! Vina o poartă părinţii, elevii, dar în primul rând  <<dascalii>> care nu fac cinste acestei unităţi”.

În această sesiune de bacalaureat, în două licee din judeţul Mehedinţi, Liceul Tehnologic “Halânga” şi Liceul Teoretic ”Gheorghe Ionescu Şişeşti”  procentul de promovare a fost zero.

Turnu-Severin


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri