Pompierii rămân în Parcul Naţional Domogled pentru supraveghere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
20 de pompieri rămân în zonă FOTO ISU Mehedinţi
20 de pompieri rămân în zonă FOTO ISU Mehedinţi

Pompierii militari continuă să rămână în Parcul Naţional Domogled pentru că există în orice moment pericolul reaprinderii incendiului din cauza cărbunilor aprinşi în anumite zone.

Deşi incendiul din Parcul Naţional Domogled a fost lichidat în cursul zilei de sâmbătă, 22 iulie, 20 de pompieri de la ISU Mehedinţi se află în continuare în zonă pentru a verifica dacă mai este jar sau cărbuni aprinşi.

„În această dimineaţă au fost identificaţi câţiva cărbuni nestinşi care ar putea reaprinde incendiul, motiv pentru care militarii vor acţiona pentru lichidarea ultimelor posibile focare”, a declarat Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi.

Incendiul în Parcul Naţional Domogled a izbucnit în data de 18 iulie şi a fost foarte greu de lichidat din cauza faptului că focare erau dispuse pe creasta muntelui.  Focul a fost lichidat, sâmbătă, 22 iulie, în jurul orei 14,40, când vremea a ţinut cu pompierii, în zonă începând să plouă. Au fost afectate 40 ha litieră şi coronament, fiind afectat şi pinul negru de Banat.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite