Pescarii îşi pun undiţele în cui. De sâmbătă începe prohibiţia generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din data de 11 aprilie se instituie măsuri de prohibiţie
Din data de 11 aprilie se instituie măsuri de prohibiţie

Poliţia de Frontieră Mehedinţi anunţă că, în perioada 11 aprilie -25 mai inclusiv, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul comercial, recreativ sportiv şi familial al oricăror specii de peşti  pe o durată de 45 de zile în apele care constituie frontieră de stat.

Sute de mehedinţeni, pasionaţi de pescuit, vor pune de sâmbătă „beţele” în debara, după ce prohibiţia pe 2015 intră în vigoare.

Pescarii sportivi sunt nevoiţi să îşi pună pofta şi undiţele în cui deoarece în apele colinare şi de şes, în apele naturale neamenajate, pescuitul este interzis. Prohibiţia generală începe din 11 aprilie a.c. şi se încheie pe 9 iunie 2015. Măsura a fost impusă la nivelul întregii ţări, pentru că în această perioadă cele mai multe specii de peşti depun icrele.

Pescuitul sportiv efectuat cu undiţa sau lanseta în scop de agrement sau performanţă este o activitate individuală şi Pnecomercială iar practicarea acestei activităţi se face în baza permisului de pescuit recreativ sportiv nominal, eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură prin asociaţiile de pescari legal constituite.

Permisul de pescuit este un document cu regim special, înseriat, nominal şi netransmisibil care se poate viza în mod gratuit la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi după depunerea copiilor după cartea de identitate, permisul de pescuit, chitanţa eliberată de ANAF sau de  asociaţie  de achitare a taxei pentru activitatea de pescuit şi cupon de pensie .

„Foarte mulţi dintre pescarii sportivi posedă şi carnete de membrii ai unor asociaţii de pescuit care le atestă doar calitatea de membru al respectivei asociaţii. Pentru  a putea desfăşura activităţi de pescuit sportiv şi a nu încălca prevederile legale este necesară şi posesia acestui permis eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultura şi vizat de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi”, spune comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Pescarii sportivi care nu deţin card plastifiat emis de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultura pot solicita avizul pentru activitatea de pescuit sportiv în baza chitanţei de plată sau talonului de pensie vizat de structura judeţeană a acestei agenţii.

Cei peste 20000 de pescari sportivi din judeţul Mehedinţi şi celelalte judeţe ale ţarii trebuie să ştie că frontiera cu Republica Serbia este o frontieră externă a Uniunii Europene, iar activităţile desfăşurate în zona de frontieră sunt supuse controlului Poliţiei de Frontieră Române.

Conform prevederilor Legii frontierei de stat a României, pescuitul sportiv în fluviul Dunărea se efectuează în condiţiile legii, în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente, cu avizul şefului Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Lipsa avizului şefului Poliţiei de  Frontieră Mehedinţi pe aceste  permise constituie contravenţie şi se sanctionează cu amendă de la 100 la 1000 de lei.

De asemenea pescuitul recreativ sportiv efectuat fără permis constitue contravenţie şi se sancţionează  în baza prevederilor art.58 lit. a) din O.U.G. 23 din anul  2008 modificată şi republicată, cu amendă de la 300 lei la 600 lei şi confiscarea peştelui, icrelor şi altor vieţuitoare acvatice.
 

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite