Mehedinţi: 315 persoane în carantină şi 1.689 persoane sunt izolate la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
slobozia razie

În judeţul Mehedinţi, conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, 315 persoane se află în carantină, iar 1.689 de persoane sunt autoizolate şi monitorizate la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, echipe mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţie de frontieră, poliţişti locali şi militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale au executat misiuni în sistem integrat pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgenţă prin verificarea persoanelor şi societăţilor comerciale, fluidizarea traficului rutier şi escortarea autovehiculelor care tranzitează judeţul Mehedinţi cu persoane care revin din afara graniţelor ţării.

Peste 350 de poliţişti mehedinţeni au participat la 840 misiuni pentru impunerea normele privind prevenirea răspândirii infecţiei cu COVID 19.

În urma activităţilor desfăşurate au fost verificate peste 1.700 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare. În acest context, poliţiştii au constatat 5 abateri, persoanele identificate care nu au respectat izolarea la domiciliu fiind sancţionate  contravenţional cu amendă în valoare totală de 25.000 lei şi plasate în carantină instituţionalizată sub pază.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 147 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei, în valoare de peste 360.000 lei.

Jandarmii au constituit echipaje pentru însoţirea convoaielor care au tranzitat judeţul Mehedinţi şi transportul persoanelor către centrele de carantină şi au asigurat măsurile de protecţie şi ordine publică la centrele de carantină. Jandarmii au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de 78.700 lei.

Poliţia Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 181 de locaţii, unde se află 480 persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliţie locală, dintre care 6 echipaje de ordine publică şi 3 echipaje de circulaţie rutieră. Poliţiştii locali au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea măsurilor impuse de Ordonanţa Militară nr. 3/ 2020 în valoare de 25.300 lei. Atât pe timp de zi, cât şi seara, în intervalul 19.00- 22.00 au fost desfăşurate   misiuni de avertizare sonoră  a populaţiei în apropierea centrelor comerciale cât şi pe străzile din municipiu

”Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Mehedinţi.
 

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite