GALERIE FOTO Un executor judecătoresc a pus sechestru pe microbuzul şcolar pentru o datorie a Primăriei Malovăţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
microbuzul şcolar cu sechestru în curtea conducătorului auto Cristian Băloi
microbuzul şcolar cu sechestru în curtea conducătorului auto Cristian Băloi

Mai sunt câteva zile până la începerea noului an şcolar, iar copiii din comuna Malovăţ riscă să meargă pe jos la şcoală întrucât pe microbuzul şcolar a fost pus un sechestru judiciar.

Primăria Malovăţ datorează unei firme de construcţii din Drobeta Turnu Severin circa 60.000 de lei pentru efectuarea unor lucrări la construcţia căminului cultural din Malovăţ. Lucrările au fost executate de aproape 4 ani de zile, însă din cauza unor litigii în instanţă între firma de construcţii şi primărie, lucrurile nu s-au clarificat nici până la ora actuală. Acum, în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile şi investită cu formulă executorie, un executor judecătoresc a pus sechestru tocmai pe microbuzul şcolar.

Primarul comunei Malovăţ. George Băzăvan, spune că executorul judecătoresc nu a procedat legal întrucât microbuzul şcolar aparţine şcolii şi nicidecum primăriei.

„Avem o datorie pe care noi nu am onorat-o şi o hotărâre judecătorească de vreo doi ani de zile. Am mai achitat din ea vreun miliard de lei vechi, dar mai avem vreo 600 de milioane lei vechi. Neavând bani să achităm ne-am trezit cu executorul la uşă. Ne gândim că zilele acestea cu rectificarea de buget care se anunţă vom fi şi noi pe lista celor care vor primi bani ca să ne mai achităm şi noi din datorii. Aveam şi maşină la primărie, putea să pună poprire pe un cont, fiecare bănuţ care intra îl lua el, dar nu pe maşina şcolii. Asta e cu rea intenţie. Acum o să se ducă copii pe jos la şcoală sau o să iau angajaţii primăriei şi o să-i ducă fiecare în cârcă la şcoală", a declarat primarul comunei.

şcoala din comuna Malovăţ - Mehedinţi

Şi conducătorul auto al microbuzului, Cristian Băloi, reclamă modul în care a fost pus sechestru pe autovehicul. Din cauza hoţilor, microbuzul se afla în gospodăria acestuia, atunci când a fost pus în aplicare ordinul de executare.  

„În data de 4 spre 5 septembrie, după ora 12,00 noaptea m-am trezit cu o maşină la mine la poartă, trei persoane au fost în maşină, două au coborât s-au uitat peste gardul meu, după care au plecat. Eu am crezut că sunt hoţi la furat, după cum s-au comportat. A doua zi au venit din nou trei persoane cu aceeaşi maşină şi iar s-au uitat peste gard. I-am întrebat ce caută şi mi-au spus că ei caută un circular de lemne. Pe 7 septembrie au venit din nou acasă la mine cu doi jandarmi, era decât nevastă-mea acasă, nu a vrut să le dea drumul înăuntru, au împins-o la poartă, lovind-o la mână, după care au intrat înăuntru, arătându-i ei o hotărâre judecătorească . După aceea au sigilat maşina şi au plecat, lăsând un proces-verbal indescifrabil. Ieri am primit o comunicare să mă duc să prezint cheile şi actele maşinii", a spus Cristian Băloi, şoferul microbuzului.

În comuna Malovăţ învaţă 273 de copiii, din care 150 sunt aduşi cu microbuzul la şcoală din sate aflate la o distanţă de circa 5-7 kilometri depărtare. Părinţii sunt revoltaţi şi nu înţeleg de ce s-a pus sechestru tocmai pe microbuzul şcolar.

„Am doi copiii care merg la şcoală, unul la grupa 0 şi unul în clasa a V-a şi cel de la grupa 0 trebuie să meargă tocmai în sat, pe asfalt, unde nu pot să las copilul ăsta de 6 ani aşa singur. Şi eu n-am cu ce să-l duc. Păi şi copiii cu ce mai merg acum la şcoală?, a spus o mămică. „Putea să pună sechestru pe altceva nicidecum pe microbuzul copiilor. Dacă au ceva cu primăria nu înţeleg ce au cu copiii, care nu au nicio vină", a spus o altă localnică.  

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite