FOTO O butelie a explodat într-un apartament din Drobeta Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bătrân de 86 de ani, din Turnu Severin, a scăpat joi ca prin minune cu viaţă, în urma exploziei unei butelii în apartamentul în care locuieşte.

Incidentul s-a produs în jurul orei 12,35 la etajul 1 al blocului E 3 de pe strada Kiseleff din municipiul Drobeta Turnu Severin. În momentul exploziei în apartament se aflau patru persoane, dar proprietarul, Gheorghe Păcuraru, de 86 de ani, a fost cel mai expus, aflându-se în bucătărie. Un vecin de la etajul 2, care se afla la uşa apartamentului familiei Păcuraru când a explodat butelia, a intervenit rapid până la sosirea echipajelor de la pompieri.

„Eu căzui în genunchi la uşă şi pe urmă nu ştiam încotro să o iau.  Oala cu mâncare era pe foc şi deodată a făcut explozie. Nu mai are geamuri, uşă la bucătărie. Poate că dacă era în dreptul ei îl omora (n.r. proprietarul), scoasă uşa, dete cu el şi-l băgă în bufet şi din bufet flacăra pe el şi eu sări de la uşă, luai un prosop, băgai mâna şi stinsăi butelia şi tăiai cordonul imediat. Îl luai pe el, îl ridicai şi îl pusăi în pat”, spune Ion Iancu, vecinul salvator.

Locatarii blcoului E 3 au tras o sperietură soră cu moartea din cauza zgomotului puternic.
„Ne speriarăm rău, Doamne fereşte. Auzi un zgomot când explodă. Înţelesăi că explodă butelia şi veni să văd”, a spus o locatară.

Purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”, Ramona Nistor, spune că în acest caz este vorba de o acumulare de gaze provenite de la aragaz şi că pompierii urmează să stabilească sursa care a produs explozia.

Gheorghe Păcuraru a suferit arsuri faciale minore, fiindu-i acordate îngrijiri medicale la faţa locului de către echipajul medical de la Ambulanţa Mehedinţi, refuzând transportul la Spitalul Judeţean de Urgenţe Drobeta Turnu Severin.

În urma exploziei, geamurile, uşa şi o parte din mobilierul de la bucătărie au fost distruse, însă din fericire nu au fost afectate apartamentele vecine.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite