Două ţestoase, salvate de pompierii din judeţul Mehedinţi din calea incendiilor care au cuprins vegetaţia uscată - FOTO

0
0
441

În această perioadă de secetă şi caniculă, pompierii din judeţul Mehedinţi se confruntă adeseori cu incendiile de vegetaţie uscată, însă misiunea lor este şi de a salva vieţi. În acest sfârşit de săptămână, pompierii de la Drobeta Turnu Severin şi Vânju Mare au salvat viaţa a două ţestoase.

”Pompierii sunt primii care se grăbesc spre situaţii de care majoritatea oamenilor fug. De la accidente, la case sau păduri în flăcări, ei nu se mai uită înapoi, ci pornesc în viteză pentru a salva vieţi. În această perioadă de secetă şi caniculă, pompierii mehedinţeni se confruntă cu misiuni dificile în care se luptă cu flăcările incendiilor de vegetaţie uscată”, transmite ISU Mehedinţi.

Pompierii, în misiunea de stingere a incendiilor de vegetaţie, au grijă şi de animalele sălbatice care nu pot fugi din calea focului.

image

”Chiar şi în aceste momente grele, în mijlocul fumului şi căldurii arzătoare, colegii noştri găsesc putere şi dau dovadă de compasiune, încercând să salveze animalele pădurii, ce nu pot fugi din calea focului. În acest weekend, colegii noştri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin şi Staţiei Vanju Mare au reuşit să salveze două broaşte ţestoase în misiunile lor de stingere a incendiilor de vegetaţie uscată”, mai precizează ISU Mehedinţi. 

Turnu-Severin


Ultimele știri
Cele mai citite