Doi poliţisti de frontieră mehedinţeni, campioni  naţionali  la judo  la campionatul naţional al MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi poliţişti de frontieră din  Mehedinţeni s-au întors cu medalii
Cei doi poliţişti de frontieră din  Mehedinţeni s-au întors cu medalii

Doi poliţişti de frontieră mehedinţeni s-au întors cu medalii de la Competiţia  Naţională de Judo organizată de Ministerul Afacerilor Interne. Competiţia a avut zilele trecute în municipiul Deva şi a aliniat la start peste 100 de poliţişti de frontieră, poliţişti, jandarmi şi pompieri.

Doi poliţişti de frontieră din Mehedinti au câştigat titluri de campioni naţionali  la competiţia anuală de  judo categoria + 100 de kilograme şi  categoria – 60 de kilograme,  organizată  de Ministerul Afacerilor Interne.
       
„În municipiul  Deva a avut loc Competiţia  Naţională de Judo organizată de Ministerul Afacerilor  Interne la care au participat cei mai buni  poliţişti de frontieră, poliţişti, jandarmi şi pompieri;  campioni  la competiţiile judo din structurile operative ale ministerului. Din echipa Poliţiei de Frontieră Române a făcut parte agentul  principal Marinaşi Adrian din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare şi agent şef adjunct Moraru Corina, poliţistă de frontieră în cadrul Biroului de Supraveghere  şi Control Naval aparţinând  Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

La competiţia de judo categoria + 100 de kilograme agentul principal Marinaşi Adrian  a ocupat  ocupat locul I obţinând medalia de aur.  De altfel  şi în  anul 2014 agentul principal Marinaş Adrian a obţinut locul II  în municipul Turnu Severin în cadrul aceleiaşi competiţii. Acesta este un participant activ la competiţiile de judo şi lupte libere  ale Ministerului Afacerilor Interne de aproximativ 8 ani obţinând numai locuri pe podium la  concursurile judeţene, regionale şi naţionale ale Ministerului Afacerilor Interne. Este absolvent al Şcolii de Agenti a Poliţiei de Frontieră Oradea şi lucrează în structurile operative ale  Poliţiei de Frontieră Române de 8 ani.

Medalia de argint la categoria - 60 de kilograme femei  a fost obţinută de agentul şef adjunct Moraru Corina, poliţistă de frontieră în cadrul Biroului de Supraveghere  şi Control Naval aparţinând  Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, aceasta participând pentru prima oară la această competiţie.
      

La competiţiile de judo participă cei mai buni sportivi din structurile Ministerului Afacerilor Interne, iar pregătirea acestora  presupune o gamă mare de procedee tehnice, acestea conferindu-i acestui sport dinamism, spectaculozitate, stimularea imaginaţiei combinative şi gândirea sportivă.  În esenţă judoul tradus prin „calea supleţii” este lupta celui mic împotriva celui mare după cum spunea un mare judokan român.
       

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite