Doi braconieri depistaţi de poliţiştii de frontieră orşoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
au fost confiscate 3 plase de pescuit comercial în lungime de 250 de metri şi o plasă monofilament
au fost confiscate 3 plase de pescuit comercial în lungime de 250 de metri şi o plasă monofilament

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova împreună cu comisari ai Gărzii de Mediu Mehedinţi au depistat  două persoane care transportau cu autoturismul personal 32 de kilograme de peşte şi 4 plase de pescuit (dintre care una monofilament) în lungime totală de 300 de metri.

Peştele era transportat în condiţii improprii şi fără ca persoana care le transporta să posede documente legale de deţinere şi transport.

„În dimineaţa zilei de 03.10.2012, în cadrul unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orsova împreună cu comisarii Gărzii de Mediu Mehedinţi au oprit pentru control, la intrarea în localitatea Eşelniţa un autoturism Nissan despre al cărui conducător auto aveau date că se ocupă cu activităţi de braconaj piscicol", a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

La controlul autoturismului aparţinând lui U. Nicolae, în vârstă de 22 ani, care era însoţit de un alt conaţional, P. Ioan, din judeţul Mehedinţi, poliţiştii de frontieră au  depistat în interiorul acestuia 3 plase de pescuit comercial în lungime de 250 de metri, o plasă monofilament de 50 de metri şi cantitatea de 32 de kilograme de peşte din specia crap, caras şi plătică, care era transportat în condiţii improprii şi pentru care acesta nu poseda documente de provenienţă a mărfii.

Uneltele de pescuit în valoare totală de 2000 de lei au fost confiscate.

Având în vedere că activitatea de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale al peştilor şi vieţuitoarelor acvatice în zonele de protecţie şi deţinerea şi utilizarea uneltelor de plasă monofilament constituie infracţiune, poliţiştii de frontieră   i-au întocmit lui U. Nicolae şi P. Ioan lucrare penală.     

Dacă vor  fi găsiţi vinovaţi, U. Nicolae şi P. Ioan riscă o sancţiune penală cu amendă cuprinsă între 6000 şi 10.000 de lei şi închisoare de la 1 la 3 ani.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite