Crucea Roşie transportă apă potabilă în localităţile afectate de inundaţii în Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DSP Mehedinţi recomandă cetăţenilor să nu consume apă din fântâni
DSP Mehedinţi recomandă cetăţenilor să nu consume apă din fântâni

Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi recomandă cetăţenilor din localităţile afectate de precipitaţii să nu consume apa din fântânile publice sau private, întrucât pânza freatică ar fi putut fi afectată. În zilele următoare, reprezentanţii DSP Mehedinţi vor efectua analize la apa din fântâni pentru a stabili gradul de infectare.

Directorul DSP Mehedinţi, Miruna Constantin, susţine că cea mai mare problemă este în localităţile unde nu există reţea centralizată de apă, acolo urmând să intervină Primăriile şi Crucea Roşie pentru a transporta apă potabilă către populaţie.

„Populaţia din localităţile afectate de inundaţii să nu consume apa din fântâni. Imediat ce se opresc viiturile, pentru că nu se poate interveni  deocamdată, vom recolta probe şi vom analiza apa din fântânile de pe raza localităţilor afectate. Avem nevoie de sprijinul primăriilor în acest sens întrucât multe fântâni se află în gospodării. Până atunci însă, primarii să asigure necesarul de apă potabilă pentru populaţie, dacă nu există reţea centralizată în localitate”, a declarat directorul DSP Mehedinţi.

Totodată, potrivit directorului Crucii Roşii Mehedinţi, Elena Coardă, voluntarii Crucii Roşii Mehedinţi s-au mobilizat în cursul zilei de duminică şi transportă apă plată în localităţile Podu Grosu şi Petra (comuna Bâcleş), acolo unde nu există reţea de apă, iar inundaţiile au afectat gospodăriile.

Inundaţiile au afectat 65 de gospodării, dintre care 10 în localitatea Prunişor, 5 la Podul Grosul şi 50 în Bălăciţa (Gvardeniţa).

Citeşte şi:

FOTO Traficul feroviar pe magistrala CFR 1 Bucureşti-Timişoara este întrerupt. Nouă localităţi au rămas fără energie electrică

Cod Roşu de inundaţii pe râul Motru în Mehedinţi

Inundaţii în Mehedinţi. Pârâul Deznăţui a ieşit din matcă şi a afectat 50 de gospodării la Gvardeniţa

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite